Ruskamatka Hurtigrutenilla: Kirkkoniemi-Bergen 27.9.-4.10.2018

Lähde ihailemaan Norjan jylhän kaunista rannikkoa pohjoisesta etelään Hurtigruten-risteilyllä. Syksyn upeat värit ja valon varjon leikki kuvastuvat vuorten rinteiltä vuonojen vesiin.  Syksy on myös sadonkorjuu aikaa ja laivalla pääsetkin nauttimaan maistiaisia uuden sadon herkuista. Lopuksi tutustumme myös Bergenin nähtävyyksiin. Matkanjohtajana ja isäntänä toimii monta maata nähnyt Esko Lauha.

Matkan hinta/henkilö:

1.989 € jaetussa kahden hengen J-hytissä/huoneessa - täynnä
2.098 € jaetussa kahden hengen N-hytissä/huoneessa
2.159 € jaetussa kahden hengen O-hytissä/huoneessa - täynnä
2.359 € jaetussa kahden hengen U-hytissä/huoneessa

2.693 € yhden hengen J-hytissä/huoneessa
2.853 € yhden hengen N-hytissä/huoneessa
2.936 € yhden hengen O-hytissä/huoneessa
3.243 € yhden hengen U-hytissä/huoneessa

Palvelumaksu 22€ / lasku

Lue tarkemmat matkaehdot täältä

Alustava matkaohjelma
Torstai 27.9. Helsinki – Ivalo – Kirkkoniemi
Lentoaikataulu: Finnair AY637 Helsinki-Ivalo 10:40-12:15
Ennen Kirkkoniemeen ajoa käymme tutustumassa Siidan saamelaismuseoon ja luontokeskukseen, joka sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Ivalon lentokentältä. Lounaan jälkeen teemme museossa opastetun kierroksen. Jatkamme sitten Kirkkoniemeen, jonne ajomatkaa on noin 3 tuntia. Majoittumisen jälkeen nautimme iltapalaa hotellin ravintolassa.

Perjantai 28.9. Lähtö risteilylle  
Klo 11:00 Kuljetus satamaan
Klo 12:30 MS Trollfjord irtoaa Kirkkoniemen satamalaiturista ja risteily kohti etelää alkaa. Iltapäivällä laiva pysähtyy Vardøssä, Norjan itäisimmässä satamassa. Lounas ja illallinen.  

Lauantai 29.9.Hammerfest - Tromssa
Aamupäivällä saavumme Hammerfestiin, maailman pohjoisimpaan kaupunkiin. Hammerfest on myös ensimmäinen kaupunki Norjassa, joka sai katuvalot.  Jatkamme edelleen Tromssaan, jonne saavumme puolen yön aikaan. Lounas ja illallinen.

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä:

  • Yökonsertti Tromssan ikonisessa Jäämerenkatedraalissa. Norjan kauneimpia kansanlauluja sekä klassista ja hengellistä musiikkia. Hinta 86 €. Retken kesto 1h15min.
  • Patikointiretki Hammerfestista. Hinta 99 €. Retken kesto 1,5 tuntia, klo 10:45-12:15. Sis. lämmin juoma ja välipala. Vaaditaan hyvää peruskuntoa.

Sunnuntai 30.9. Vesterålen ja Lofootit
Päivä on täynnä luontoelämyksiä. Aamulla saavutaan Harstadiin, josta matka jatkuu edelleen Vågsfjorden-vuonoa pitkin Vesteråleniin ja Lofooteille. Kapean ja matalan Risöyrennan kanavan jälkeen saavumme Stokmarknesiin, jossa sijaitsee Hurtigrutenmuseo. Päivän päätteeksi purjehdimme Svolväriin. Jatkamme Vestfjordenvuonoa pitkin Bodöhön, jonne saavutaan puolen yön jälkeen. Lounas ja illallinen.

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä:

  • Vesterålenin kierros. Retkellä ihaillaan upeita maisemia ja perehdytään alueen historiaan. Retki alkaa Harstardista, jossa tehdään lyhyt kiertoajelu. Matka jatkuu Trondenesin niemimaalle, jossa käydään keskiaikaisessa kirkossa. Hinnøyan saaren toiselle puolelle saavuttaessa saamme ihailla upeaa näköalaa vuonoille ja jyrkille vuorille. Vielä ennen laivalle paluuta ylitämme lautalla Gullesfjordin vuonon. Hinta 124 €. Retken kesto 4h15min, klo 08:15-12:30. Retken aikana tarjoillaan kahvia ja leivonnaisia.
  • Merikotkasafari. Retki tehdään pienveneillä ja majesteettista lintulajia pääsee tarkkailemaan hyvinkin läheltä. Hinta 174 €. Retken kesto 2h, klo 16:30-18:25. Retken aikana tarjoillaan kahvia ja keksejä.

Maanantai 1.10. Napapiiri ja seitsemän sisarusta
Helgelandin rannikko satoine saarineen ja jyrkkine vuorenseinämineen on kokemus, jonka takia aikainen aamuherätys kannattaa. Muinaiset tarinat ja luonnonihmeet sekoittuvat, kun purjehditaan Helgelandin rannikkoa pitkin ”Seitsemän sisaruksen” vuorijonon ohitse. Lounas ja illallinen.

Tiistai 2.10. Trondheim ja Kristiansund
Saavumme varhain aamulla viehättävään puurakenteiseen Trondheimiin.  Trondheimin maamerkki on Nidarosin katedraali ja se on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista goottilaisista rakennuksista. Toinen ainutlaatuinen paikka vierailuun on kuuluisa Ringven musiikkihistoriallinen museo, jossa on nähtävillä harvinaislaatuinen kokoelma instrumentteja musiikin historian eri aikakausilta. Matka jatkuu ohi Hitran, pysähdymme pikaisesti turskan pääkaupunkina pidetyssä Kristiansundissa sekä ruusujen kaupungissa Moldessa. Puolen yön aikaan saavumme Ålesundiin. Lounas ja illallinen.

Lisämaksullinen kansainvälinen retki:

  • Trondheim.  Kierroksen aikana käydään mm. Nidarosin katedraalissa. Hinta 99 €. Kesto n.2h, klo 08:00-09:50.  

Keskiviikko 3.10. Bergen
Yön aikana laiva käy Torvikin, Målöyn ja Florön satamissa. Bergeniä lähestyessä maisema muuttuu koko ajan rehevämmäksi. Pikku hiljaa horisonttiin kohoaa kaunis Bergenin kaupunki. On aika hyvästellä laiva, miehistö ja kanssamatkustajat. Risteily päättyy Bergeniin klo 14:30. Laivan saavuttua satamaan teemme bussilla kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme Bergenin tärkeimmät nähtävyydet. Kierroksen jälkeen majoitumme Bergenin keskustaan. Lounas laivalla ja päätösillallinen Bergenin keskustaravintolassa.

Torstai 4.10. Kotimatka
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kuljetus lentokentälle.
Lentoaikataulu: Finnair AY942 Bergen-Helsinki 11:25-14:20

Matkanjohtaja Esko Lauha
Esko on työskennellyt matkatoimistoalalla yli 45 vuotta, joista 26 vuotta CWT Kaleva Travelissa. Nykyisin hän toimii freelance-matkanjohtajana eri puolilla maailmaa. Eskon harrastuksiin kuuluu matkustaminen ryhmien kanssa ja Eskon motto onkin ”Niin kauan teen tätä hommaa, kun tykkään ihmisistä. ”