Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
15 vrk
Alk/hlö
2162 €
KuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleria
Route 66

Route 66

Route 66 - Chicago-Los Angeles

Legendaarinen " Route 66 "  vie matkalle läpi Amerikan mantereen pitkin kuuluisaa, historiallista reittiä. Koe vaikuttavat kaupungit ja rakennusten arkkitehtuuri, pistäydy diner -ruokapaikoissa, uppoudu museoiden ja taidegallerioiden syövereihin, kuuntele musiikkia hämyisillä klubeilla, ihastu vaihteleviin maisemiin vehreydestä aavikon kuivuuteen ja tasamaasta vuoristoon, näe luonnon ihmeitä mitä ei muualla ole. Yksinkertaisesti - nauti amerikkalaisesta elämänmenosta.

Varsinaista tietä numero 66 ei enää ole olemassa. Nykyinen historiallinen "Route 66" kulkee lähes samaa reittiä, mutta uusia valtateitä pitkin. 4200 kilometrin mittainen matka alkaa Chicagosta (Illinois) ja kulkee Missourin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon, Arizonan  ja Nevadan osavaltioiden kautta Santa Monicaan ja Los Angelesiin Kaliforniaan.

Matkaohjelma

Matkaa ei suositella toteutettavaksi 1.11.-31.3. välisenä aikana talviolosuhteiden vuoksi. 
 

Päivä 1 
Lento Helsingistä Chicagoon (Illinois). Auton nouto lentokentän vuokrauspisteestä, ajo keskustaan ja majoittuminen hotelliin kahdeksi yöksi. Moottoripyörä noudetaan päivän 2 aamuna
Majoitus: 2 yötä Chigago South Loop Hotel tai vastaava.

Päivä 2
Tutustuminen omatoimisesti Chicagoon. Rikkaan historian ja musiikillisen sydämen omaavaan kaupungin tunnusmerkkeinä ovat kohti taivaita kurkottavat kuuluisien Willis Towerin sekä John Hanckok -keskuksen tornit. Navy Pier Michigan-järven rannalla tarjoaa huvituksia Imax teatterista Shakespeare näytelmiin, ja toimii myös lähtöpisteenä jokiristeilyille. 

Päivä 3  (332km/205 mailia)
Matka jatkuu kohti Springfieldin kaupunkia (Illinois). Matkan varrella, Lexingtonin kaupungissa, on mahdollisuus nähdä pätkä historiallista Route 66 tietä alkuperäisessä kunnossaan. Springfield tunnetaan Yhdysvaltojen 16. presidentin Abraham Lincolnin kotikaupunkina.
Majoitus: 1 yö Best Western Clearlake Plaza tai vastaava.

Päivä 4  (165km/102 mailia)
Jatketaan matkaa kohti St. Louisin kaupunkiin (Missouri), joka tuli maailmalla tunnetuksi 1900-luvun alussa järjestetyistä Maailmannäyttelystä ja Olympialaisista. Kaupungin ympäristössä on runsaasti historiallisia bensa-asemia ja diner -ruokapaikkoja, joista tunnetuin Ted Drewes on ollut toiminnassa jo vuodesta 1930. Kaupungissa on useita historiallisia kotimuseoita mm. Daniel Boom Home ja Campbell House Museum. Bushin perheen omistuksessa ollut Grant´s Farm toimii nykyään luontokeskuksena.
Majoitus: 1 yö Best Western Saint Louis Inn tai vastaava.

Päivä 5  (349km/218 mailia)
Ajo Springfieldin kaupunkiin (Missouri), jota pidetään Route 66 -reitin syntymäkaupunkina. Värikäs keskusta-alue on toiminut monien historiallisten tapahtumien näyttämönä ja tänä päivänä sieltä löytyy mm. ravintoloita, kauppoja, kirpputoreja sekä yökerhoja.
Majoitus: 1 yö Sleep Inn Springfield tai vastaava.

Päivä 6  (290km/181 mailia)
Matka jatkuu Tulsaan (Oklahoma), joka 20-luvulla sai lempinimen "maailman öljypääkaupunki". Alkuperäiskansojen kulttuuri ja historia elävät vahvoina Oklahoman osavaltiossa, joten Cherokee intiaanien elämästä kertova Cherokee Heritage Center on ehdoton vierailukohde. Toisenlaista kulttuuria ja historiaa taas löytyy kaupungin rakastetun cowboyn Will Rogersin syntymä- ja muistopaikalta.
Majoitus: 1 yö Best Western Plus Tulsa tai vastaava.

Päivä 7  (173km/108 mailia)
Tänään on vuorossa osavaltion pääkaupunki Oklahoma City, joka tunnetaan myös cowboy- kaupunkina. Vuonna 1910 perustettu Stockyards Cityn alue on täynnä ravintoloita sekä lännen vaatteita, bootseja ja satuloita myyviä liikkeitä. Naapurista löytyy ehkä maailman suurimmat karjamarkkinat Oklahoma National Stockyards, jossa yleisöllä on mahdollista seurata karjanajonäytöksiä maanantaisin ja tiistaisin. National Cowboy Hall of Fame & Western Heritage Center -museo valottaa taas uudisraivaajien historiaa ja kulttuuria, samoin kuin uudisraivaajakaupungin jäljitelmä Property Junction.
Majoitus: 1 yö Days Inn Oklahoma City/Moore tai vastaava.

Päivä 8  (416km/260 mailia)
Ajo Amarilloon (Texas). Vaikka maatalous on kaupungin talouden perusta, on sijainti Route 66:n  varrella tuonut matkailun tärkeäksi osaksi Amarillon elämää. Erikoisin nähtävyys kaupungissa on Cadillac Ranch, jossa 10 graffitein maalattua Cadillacia on haudattu jonona keula edellä puoleksi maan sisään. Route 66 Historic District alue kaupungin keskustassa on mailin mittainen osuus alkuperäisestä reitistä, jonka varrella löytyy nykyään lukuisa määrä kauppoja, klubeja ja ravintoloita. Suosittu ajanviete Amarillossa ovat hevosajelut karjafarmien eli ranchien peltoalueilla. Ajelun päätteeksi nautitaan suussa sulava maalaisateria. 
Majoitus: 1 yö Red Roof Inn Amarillo tai vastaava

Päivä 9  (462km/289 mailia)
Jätetään jäähyväiset Teksasille matkan jatkuessa kohti Albuquerque´a (New Mexico). Osavaltion laajin kaupunki on sekoitus uutta ja vanhaa, luonnonkauneutta ja ihmisen rakentamia ihmeitä, uudisraivaajakaupunki ja sivistynyt metropoli. Maisemassakin vaihtelevat majesteettiset vuoret ja valtava aavikko. Nähtävää riittää niin historiallisessa vanhassa kaupungissa kuin trendikkäässä Nob Hillissäkin unohtamatta alkuperäisväestön tarinaa kertovaa Indian Pueblo Cultural Centre´ä. Kaupungista löytyy myös yksi maailman pisimmistä köysiratamatkoista, Sandia Peak Tramway. Albuquerquessa viivytään kahden yön verran.
Majoitus: 2 yötä Marriott Fairfield Inn Albuqueque tai vastaava.

Päivä 10 
Päivän voi viettää joko tutustumalla Albuquerqueen tai tekemällä retken Santa Fe´hen .
Santa Fe on Yhdysvaltojen osavaltioiden vanhin pääkaupunki, ja ihana sekoitus erilaisia kulttuureja ja rakennustyylejä. Kuuluisimmat nähtävyydet ovat kaupungin vanhin kirkko San Miguel Mission  sekä "Miraculous Stairway" -portaikko Loretton kappelissa. Espanjalaisen sotilaan jäännökset ovat esillä vuodelta 1766 peräisin olevassa The Oldest House -talossa.

Päivä 11  (374km/233 mailia)
Matka jatkuu vuonna 1881 perustettuun uudisraivaajakaupunki Holbrokiin (Arizona). Kaupungin läheisyydestä löytyvät alkuperäiskansojen Navajo ja Hopi intiaanien yhteisöt. Petrified Forest National Park ´ssa on mahdollista ihailla 225 miljoonaa vuotta vanhoja upean värisiä kivettyneitä puita sekä väreissä hehkuvia kovettuneita dyynejä Painted Desertin alueella. Holbrookin ravintolat ja kaupat keskittyvät Main Streetin varrelle.
Majoitus: 1 yö Magnuson Hotel Adobe Inn Holbrook tai vastaava.

Päivä 12  (283km/177 mailia)
Ajo Grand Canyonille (Arizona), yhdelle maailman suurimmista luonnon ihmeistä, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Kanjoniin on mahdollista tutustua esim. opastetuilla patikka-,  muuli- tai melontaretkillä. Lasilattiainen Grand Canyon Skywalk tarjoaa päätähuimaavat näköalat alas kanjoniin.
Majoitus: 1 yö Quality Inn Flagstaff tai vastaava.

Päivä 13  (443km/277 mailia)
Luonnonihmeistä ihmisen rakentamien ihmeiden pariin eli Las Vegasiin (Nevada). Matkan varrella ylitetään Hoover Dam -pato. Autiomaan keskellä kohoava pelikaupunki neonvaloineen ja Las Vegas Boulevardin eli The Strip´in varrella seisovat erikoistakin erikoisemmat ja toinen toistaan suuremmat kasino-hotellit saavat sanattomaksi. Tarjolla on uhkapelien lisäksi upeita show esityksiä ja tasokkaita ravintoloita. Hieman toisenlainen Las Vegas löytyy historialliselta Fremont Street -kadulta, jonka varrella on kauppoja ja ravintoloita.
Majoitus: 1 yö Gold Coast Hotel tai vastaava.

Päivä 14  (465 km/287 mailia)
Matka jatkuu kohti Santa Monicaa (California). Matkan varrella on mahdollista pysähtyä tutustumaan Route 66 museoon Barstowin kaupungissa. Illaksi ajetaan Santa Monican rantakaupunkiin, jossa viivytään 2 yötä.
Majoitus: 2 yötä Carmel by the Sea  hotel tai vastaava

Päivä 15
Los Angelesin kaupunki tai oikeammin 88 pienen kaupungin yhteen liittynyt alue on niin laaja, että yhdessä päivässä ei kaikkea ennätä nähdä. Santa Monica on ihastuttava rantakaupunki, jossa tekemistä tarjoavat mm. lukuisat taidegalleriat, Santa Monica Pier´n huvipuisto, valkohiekkainen pitkä ranta houkuttelee auringonpaljvojia ja surffaajia,  kävelykadun varrelta löytyy valikoima kauppoja ja ravintoloita. Muuta mielenkiintoista nähtävää Los Angelesin alueella tarjoavat esim. Hollywood Walk of Fame ja Kiinalainen Teatteri, Universal Studiot, Beverly Hillsin kuuluisa naapurusto, Rodeo Driven merkkiliikkeet ja Venice Beachin surffarit. Anaheimin Disneylandissa aikaa vierähtää helposti koko päivä.

Päivä 16  (19km/12 mailia)
Upea matka läpi Amerikan mantereen on tullut päätökseen. Ajo lentokentälle, jossa auton / moottoripyörän luovutus ja sen jälkeen lento kotiin. Vuokraamot sijaitsevat hieman lentokentän ulkopuolella.

Päivä 17
Saapuminen Suomeen.

Huomioitavaa

Matkaohjelma on rakennettu varsin tiukalle aikataululle. Matkasta saa enemmän irti ottamalla lisävuorokausia itseä kiinnostaviin paikkoihin matkanvarrella. Kysy tarkemmat tiedot toimistostamme.

Lennot

Helsingistä valitulla lentoyhtiöllä menomatkalla Chicagoon, ja palatessa Los Angelesista Helsinkiin.

Majoitukset

Ohjelmassa on annettu esimerkit turistiluokan hotelleista, mutta lopulliset majapaikat vahvistuvat varattaessa. Kaikissa kaupungeissa on tarjolla useita samantasoisia hotelleja.

Esimerkkihinnasto, 15 vrk, € / henkilö,
kun 2 hlöä/ auto, majoitus kahden hengen huoneessa

Route 66 - autolla
  auto auto
  ei navigaattoria navigaattori
Klm 2-hh 2-hh
16.4.-15.6. / 21.8.-30.9.2018 2.162 2.222
Lisävuorokaudet mahdollisia. Kysy lisätiedot toimistostamme.

 

Esimerkkihinnasto, 15 vrk, € / henkilö,
kun majoitus kahden hengen huoneessa ja joko
2 henkilöä/moottoripyörä
tai 1 henkilö/ moottoripyörä

Route 66 - moottoripyörällä
Touring tai Classic -luokan pyörällä
  2 henkilöä/ 1 henkilö/
  moottoripyörä moottoripyörä
Klm 2-hh 2-hh
16.4.-15.6. / 17.8.-30.9.2018 3.366 4.925
Sport Touring-luokan pyörä (Honda Gold Wing tai BMW) mahdollinen lisämaksusta.
Navigaattori mahdollinen lisämaksusta.
Myös lisävuorokaudet mahdollisia.
Kysy lisätiedot toimistostamme.

 

 

Lue ja lisää kommentteja ()