Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
8 vrk
Alk/hlö
1066 €
KuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleria
Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä

Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä

Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä

Kävely upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienten kylien kautta, kukkuloiden yli ja laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä, on voimakas kokemus. Santiagon tie, Pyhän Jaakon polku, on pituudeltaan, historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Tunnetuin reiteistä on 130 kilometriä pitkä ns. ranskalainen reitti (Camino Francés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta. Palvelut matkan varrella ovat hyvät ja tie on hyvin viitoitettu. Hyvä peruskunto riittää ottaen kuitenkin huomioon päivävaellusten pituudet.

Matkaohjelma

1. päiväSaapuminen vaelluksen aloituspisteeseen Samokseen
Lufthansan lento Helsingistä Frankfurtin kautta Santiago de Compostelaan, josta kuljetus Samokseen (ajoaika n. 2,5 tuntia). Majoittuminen ja illallinen.

2.päivä - Vaelluksen aloitus Samos-Sarria n.14 km
Pyhiinvaelluspassit voi noutaa Samoksen benediktiiniläisluostarista ennen päivän patikointia. Luostari on tutustumisen arvoinen. Majoittuminen Sarríassa ja illallinen.

3.päivä - Vaellus Sarría-Portomarín 23 km, noin 5-6 tuntia
Reitti kulkee Barbadeloksen kautta, jossa voi ihailla Pyhän Barbadelon Jaakobin kirkkoa, joka on kuulunut osana paikalla aikaisemmin sijainneeseen 1100-luvulla rakenettuun luostariin. Reitti jatkuu niittyjen poikki, karjalaidunten ja viljelysten ohi, pikkukylien läpi. Lopulta saavutaan Portomariinin, jossa majoittuminen ja illallinen.

4.päivä -  Vaellus Portomarin-Palas de Rey 25 km, noin 6 tuntia
Portomarin jälkeen noustaan San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsiköiden läpi, ohi viinitarhojen ja niittyjen. Castromaiorissa sijaitseva romaaninen Pyhän Marian kirkko on pysähtymisen arvoinen. Ventas de Naronista reitti laskee ja kulkee läpi pikkukylien, Prebisan ja Lameiron. Lähellä Ligondea reitin varrella oleva erikoinen risti ja Eirexen kylän pieni romaaninen kirkko ovat kulkijoiden ihailun kohteita. Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukaliptuspuiden varjostamaa reittiä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Palas de Reissa.

5.päivä - Vaellus Palas de Rey-Arzua 29 km, noin 6-7 tuntia
Osa vaelluksesta kuljetaan keskiaikaista tietä pitkin. Leboreirossa voi nähdä romaanisen kirkon ja sen edessä pyhiinvaeltajille tarkoitetun sairaalan. Päivän reitin puolivälissä oleva Melide romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli joskus tärkeä risteyspaikka. Kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti. Siellä sijaitsee myös rasittuneita pyhiinvaeltajia hoivannut sairaala Hospital Sancti Spiritus (vuodelta 1375). Meliden jälkeen maisema on täynnä viljelysmaita ja tammi- ja mäntymetsiä.
Useiden nousujen ja laskujen jälkeen ylitetään vihdoin Iso-joki keskikaikaista siltaa pitkin ja saavutaan Ribadison kautta Arzuaan. Majoittuminen ja illallinen Arzuassa.

6.päivä - Vaellus Arzua-O Pedrouzo 20 km, noin 4-5 tuntia
Ehkä koko reitin helpoin osuus! Kauniit maisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan. Majoittuminen ja illallinen O Pedrouzossa.

7.päivä - Vaellus O Pedouzo-Santiago de Compostela 20 km.
Reitin varrella on Lavacolla, jossa perinteisesti pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan. Toinen etappi on Monte de Gozon huipulla. Sinne pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään, kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin. Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut. Jaakobin omiksi uskotut luut säilytetään hopea-arkussa suoraan katedraalin pääalttarin alapuolella olevassa kryptassa. Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta. Majoittuminen.

8.päivä - Tutustuminen kaupunkiin & messu
Tutustumista Santiago de Compostelan kaupunkiin. Pyhiinvaeltajan kannattaa myös osallistua pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä klo 12:00. Matkan tehneiden vaeltajien kansalaisuudet mainitaan messun aikana.

9.päivä - Kotimatka
Lufthansan lento Santiago de Compostelasta Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Esimerkkihinta 2018, 8 vrk, 1066 €/henkilö

 

Lue ja lisää kommentteja ()