Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
7 vrk
Alk/hlö
899 €
KuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleria
Kroatiaa autoillen

Kroatiaa autoillen

Kroatiaa autoillen

Autoillen Kroatiassa on helppo tapa tutustua maan vaihteleviin maisemiin; viikossa ehtii viettää niin leppoisaa rantalomaa, ihailla luonnonpuiston kaunista luontoa kuin tutustua historiallisiin kyliin. Moottoritieverkosto on kattava ja korkeatasoinen, mutta kiemuraiset pikkutiet antavat matkaan oman jännityksensä.

Matkaohjelma

1. päivä: Saapuminen Splitiin omatoimisesti, jossa auto on valmiina odottamassa. Ajo Pagin saarelle (n. 168 km, ajoaika noin 2 tuntia). Esimerkkihotelli Luna Island Hotel

2.-3.päivä: Yksi Kroatian tuhansista saarista on Pag, jonne vie silta ja autotie. Pagin saarella on 270 km pitkä rantaviiva, josta voi löytää oman pienen rauhallisen rantakaistaleen uimiseen ja rentoutumiseen turkoosin kirkkaan veden ääreltä. Saari on myös suosittu snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa. Pag tunnetaan tuhansista lampaista, juustosta, pitsistä ja terveysvaikutteisesta mudasta. Saaren keskiosassa sijaitsee 600 vuotta vanha Pagin kaupunki, jossa voi tutustua pitsi- ja suolamuseoon sekä käydä syömässä.

4.päivä: Aamiaisen jälkeen ajo Plitvicen luonnonpuistoon (n. 160 km, ajoaika noin 2 tuntia), jossa majoittautuminen. Esimerkkihotelli Hotel Degenija.

5.-6.päivä: Unescon maailmanperintölistalle kuuluva Plitvicen kansallispuisto on ainutlaatuisen kaunis, jonka viehättävyys piilee kalkkikivessä. Kalkkikiven vaikutuksesta jokivirtaan on muotoutunut 16 järven ketju, joita yhdistää toisiinsa Korona-joki lukemattomine putouksineen ja koskineen. Järvien pohjat ovat kalsiumin takia valkoiset, joten vedessä uivat kalaparvet voi nähdä hyvin.   Korkeimman ja matalimman järven korkeusero on 156 metriä. Metsäalueella asustaa 120 eri lintulajeja, karhuja, susia ja kasvaa harvinaisia kasvilajeja. Liikkuminen alueella on helppoa polkuja ja pitkospuita pitkin ja vesistöjen ylittäminen onnistuu sähkökäyttöisillä aluksilla. 

7.päivä: Aamiaisen jälkeen ajomatka Plitvice -  Sibenik (n.174 km, ajoaika n. 2 tuntia). Matkan historiallisen osuuden kattaa leppoisa Sibenikin kaupunki. Vanhan kaupungin kapeat kujat houkuttelevat kaupungilla kiertelyyn ja rantakadun hurmaavat ravintolat, kahvilat ja baarit kutsuvat maistelemaan dalmatialaisia perinneruokia ja pyyntituoreita merenantimia. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Pyhän Jaakobin katedraali, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Esimerkkihotelli D-Resort

8.päivä: Aamiaisen jälkeen ajo Splitin kentälle ja auton palautus (n. 60 km, ajoaika n. 50 minuuttia)

Lennot

Norwegianin suorat lennot Helsinki Split tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin ajalla 27.3.18-25.10.18. Ajalla 31.3.18-27.10.18 myös lauantaisin.
Finnairin suorat lennot Helsinki Split lauantaisin ajalla 14.4.18.-27.10.18. Ajalla 22.4.18-21.10.18 myös tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.
 

Esimerkkihinnasto, 7 vrk, €/henkilö

Matkustusaika 2-hh
Esimerkkihinta 1.5.-31.5.18 & 16.9.-31.10.18  899,00

 

Lue ja lisää kommentteja ()