Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
4 vrk
Alk/hlö
1489 €
Yorkshire tanssien 11.-15.9.2017

Yorkshire tanssien 11.-15.9.2017

Yorkshire tanssien 11.-15.9.2017

Lähde Yorkshiren maakuntaan, jonka kauniissa maisemissa aloitamme päivän aina tanssien paikallisen tanssiopettajan ohjaamana ja iltapäivät tutustumme alueeseen suomalaisen oppaan kanssa. Mukaan mahtuu kansallispuiston nummia, vierailu saarivaltion onnellisimmassa kaupungissa ja tutustuminen Bronten sisarusten kotikylään. Loma Englannissa ei olisi tietenkään täydellinen ilman puutarhavierailua ja Emmerdalen kuvauspaikan näkemistä ja Yorskshiresta ei voi lähteä ennen kuin on maistanut Wensleydale juustoa ja juonut oluen perinteisessä pubissa.

Alustava matkaohjelma
Maanantai 11.9. Helsinki-Yorkshire
Klo 08:25 Finnairin lento lähtee Helsingistä Manchesteriin, jonne saavumme klo 09:25. Tapaamme kentällä suomalaisen paikallisoppaan ja lähdemme kohti Yorkshiren maakuntaa. Matkan varrella käymme tutustumassa Saltairen tekstiilitehtaaseen. Tämä katedraalin kokoinen ja oloinen tehdas on museoitu ja se kertoo Yorkshiren teollisen vallankumouksen ajasta ja on myös Unescon suojelukohde. Jatkamme Skiptonin norssilinnaan, joka aikojen saatossa esitti suurta roolia Englannin ja Skotlannin välisissä sodissa. Linna on hyvin säilynyt ja vieraat pääsevät katsomaan mm. vartiotorneja, juhlasalia, keittiötä ja makuuhuoneita. Majoitumme Newfield Hall- kartanohotelliin. Illallinen.

Tiistai 12.9. Emmerdalen maisemissa
Aamupäivän vietämme tanssien. Iltapäivällä ajamme Esholtin kylään, jossa kuvattiin Emmerdale- televisiosarjan ensimmäiset osat. Vieraat voivat käydä oluella Woolpack – pubissa ja ottaa valokuvia ohjelman alkukuvissa nähtävästä kylän keskustasta. Jatkamme East Riddlesdeniin, 1600-luvun kartanoon, jonka rakennutti tekstiilimoguli James Murgatroyd. Hän oli kovin kuninkaallismielinen kansantasavallan aikana ja kuningas Charles I:n ja Ranskan kuningatar Henrietta Marian vaakunoita onkin kaiverrettuna useita talon kiviseiniin. Lounas ja illallinen.

Keskiviikko 13.9. Saarivaltion onnellisin kaupunki ja puutarhoja
Aamupäivän vietämme tanssien.  Iltapäivällä vierailemme Harrogaten kylpyläkaupungissa, jossa gallupin mukaan asuu saarivaltion onnellisimmat ihmiset!  Harrogaten rikki- ja rautapitoiset lähteet löydettiin 1500-luvulla, jonka seurauksena kaupungista kasvoi suosittu kylpyläkaupunki. Käymme myös RHS Harlow Carr-puutarhassa. Tämän 25 hehtaarin puutarhan omistaa Kuninkaallinen Puutarhayhdistys ja sen sijainti kauniissa laaksossa, veden, metsän ja luonnonkukkanummien ympäröimä on vertaansa
vailla. Lounas ja illallinen.

Torstai 14.9. Juustola ja jokimaisemia
Aamupäivän vietämme tanssien. Iltapäivällä ajamme Yorskhire Dalesin kansallispuistoon ja pysähdymme kuuluisassa Wensleydale juustolassa. Sisterssiläiset munkit aloittivat juuston valmistuksen alueella jo 1100-luvulla ja se vuosien saatossa siirtyi paikallisten emäntien tehtäväksi. Käymme ihailemassa myös maisemia Aysgarth Fallsissa. Se on yksi Wensleydalen alueen kauneimmista paikoista ja vaikka ‘fall’ tarkoittaakin vesiputousta, tämä on enemmänkin virtaava joki, jonka yli pääsee astumalla leveille kalkkikiville kuten Kevin Costnerin filmissä Robin Hood! Lounas ja illallinen.

Perjantai 15.9. Bronten sisarusten kotikylä ja kotimatka
Lähdemme kotimatkalle. Matkalla käymme tutustumassa Haworthin kylään, jossa Bronten kirjailija- sisarukset kasvoivat. Kylän Bronte-museossa on maailman laajin kokoelma sisarusten jälkeensä jättämiä käsikirjoituksia, novelleja, runokokoelmia ja kirjeitä. Aikaa jää vielä lounaaseen ennen kuin jatkamme matkaa lentokentälle  Finnairin iltalento Helsinkiin klo 17:50, jonne saavumme klo 22:30.

Tanssitunneilla käydään läpi latinalaisamerikkalaisen ja salitanssin alkeita: Foxtrot, Valssi & Cha Cha Cha

Ohjaajat: Ian & Kathy Hocking
Ian ja Kathy ovat olleet naimisissa 42 vuotta. Teini-ikäisinä he tanssivat rock’n’rollia, jiveä ja twistiä, mutta kiinnostuivat myöhemmin latinalaisamerikkalaisesta tanssista ja aloittivat tanssitunnit paikallisessa tanssikoulussa. Vuosien saatossa he ovat kehittyneet salsan, rumban, cha cha chan, samban ja salitanssin rautaisiksi ammattilaisiksi sekä kärsivällisiksi opettajiksi.

HUOM! Matka ohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta:
1.489 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
1.598 €/hlö yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään CWT Kaleva Travelin palvelumaksu 22€/lasku.

 

Lue ja lisää kommentteja ()