Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
5 vrk
Alk/hlö
1495 €
Vihreän saaren kaksi pääkaupunkia, Belfast ja Dublin 10.-15.9.2018

Vihreän saaren kaksi pääkaupunkia, Belfast ja Dublin 10.-15.9.2018

Vihreän saaren kaksi pääkaupunkia, Belfast ja Dublin 10.-15.9.2018

Rosoinen Belfast on ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki ja sen vaikuttavinta antia on traagisen Titanic-laivan tarina. Hyvän tuulen Dublinissa valtaa kotoisa ja rento tunnelma. Vihreän saaren antia ovat myös kiehtovat linnat ja kartanot puutarhoineen, viehättävät pikkukaupungit sekä huikean kauniit maisemat irlantilaista iloista tanssia unohtamatta.

Alustava matkaohjelma
Maanantai 10.9. Helsinki – Dublin - Belfast
Klo 08:20 Finnairin suora aamulento Dubliniin, jossa vastassa on paikallisopas, Sylvia McQuinn. Jatkamme Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin, Belfastiin ja tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Lounaan jälkeen jatkamme kierrosta Titanic Belfast – keskuksessa, joka avattiin tasan 100 vuotta traagisen uppoamisen jälkeen ollen maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti - uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu sekä sen neitsytmatkasta ja traagisesta uppoamisesta.  Näyttely sijaitsee kuudessa eri kerroksessa sisältäen yhdeksän eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic-aluksen malliin rakennetusta näyttelystä avautuu näkymä vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Belfastia halkova Lagan-joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Majoittuminen Holiday Inn Belfast City Center-hotelliin.

Tiistai 11.9. Antrimin rannikko ja Derry
Jätämme Belfastin ja retkeilemme Antrimin rannikolla, josta löytyvät mm. mahtavat Giant’s Causeway - jättiläisen portaat. Portaat ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Jatkamme Bushmillsin kylään ja sen kuuluisaan viskitislaamoon. Derryn kaupungissa ihailemme Irlannin parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunginmuureja. Saavumme illaksi Donegalin alueelle ja majoitumme Redcastle Oceanfront hotelliin. Illallinen.

Keskiviikko 12.9. Muinaismonumentteja ja luonnon ihmeitä  
Tutustumme yhteen Inishowenin niemimaan tunnetuimpaan monumenttiin - Grianan of Aileach. Tämä ympyrälinnoitus sijaitsee korkealla mäellä ja kirkkaalla säällä täältä avautuu näkymä koko niemimaalle asti. Käymme myös Glenveaghin kansallispuistossa, jossa teemme opastetun kierroksen upean puutarhan ympäröimässä Glenveagh Castle – linnassa. Illallinen.

Torstai 13.9. Kartanoelämää ja Dublin
Matkalla Dubliniin pysähdymme ainutlaatuisessa ja historiallisessa Strokestownin kartanossa, joka on yksi Irlannin parhaiten säilyneitä aateliskartanoita. Kartanon tiloissa toimii tänä päivänä Irlannin suuresta 1840-luvun nälänhädästä kertova museo. Lounas ja majoittuminen Dublinin keskustaan Cassidys hotelliin.

Perjantai 14.9. Dublin ja irlantilainen ilta
Tutustumme Dubliniin kaupunkikiertoajelulla sekä käymme Guinnessin panimolla. Kiertoajelun päätämme Trinity College-yliopiston kirjastolle. Jo pelkästään tamminen kirjastosali, jossa säilytetään yli 200,000.00 kirjaa on näkemisen arvoinen.  Kirjastossa säilytetään kelttien kansallisaarretta, Book of Kells kirjaa, joka koostuu neljästä evankeliumista kahdessa osassa kauniisti kelttimunkkien 800-luvulla kuvittamana. Jäähyväisiltaa vietämme irlantilaisittain musiikin, tanssin ja hyvän ruuan parissa.

Lauantai 15.9. Linnasta kalastajakylään ja kotimatka
Tutustumme normandien ajoilta peräisin olevaan Malahiden linnaan, jossa teemme opastetun kierroksen ja näemme upeita, eri aikakausilta olevia huoneita, joista mainittakoon tamminen paneloitu huone, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali. Jäähyväislounaan nautimme Howthin kalastajakylässä. Finnairin iltalento Helsinkiin klo 18:05, jonne saavumme klo 23:05.

HUOM! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.495 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.698 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

Lue ja lisää kommentteja ()