Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
7 vrk
Alk/hlö
1689 €
Transilvaniaa kauneimmillaan 31.8.-7.9.2018

Transilvaniaa kauneimmillaan 31.8.-7.9.2018

Transilvaniaa kauneimmillaan 31.8.-7.9.2018

Lähde kiertomatkalle Transilvanian kuvauksellisiin pikkukyliin ja vuoristomaisemiin kauniiseen Romaniaan. Matkalla näemme useita Unescon maailmanperintökohteita, linnoja ja kirkkoja. Tutustumme myös Romanian pääkaupunkiin, Bukarestiin ja näemme jättimäisen Ceausescun parlamenttitalon.

Alustava matkaohjelma
Perjantai 31.8. Helsinki – Bukarest - Brasov
Blue Airin suora lento lähtee Bukarestiin klo 12:10, jonne saavutaan klo 15:00 paikallista aikaa. Tapaamme suomea puhuvan paikallisoppaan,  Monika Jakuksen ja jatkamme Transilvanian alueelle ja Brasoviin, joka on alueen suosituimpia matkailukohteita.  Brasovin kaupunkikuvaan kuuluu useita historiallisia rakennuksia sekä gootti-, barokki- ja renessanssiaikaista arkkitehtuuria. Majoitumme Aro Palace - hotelliin. Illallinen.
              
Lauantai 1.9. Maatilavierailu ja Brasovin kaupunkikierros
Vierailemme maatilalla, jossa yhä pidetään yllä lampaidenkasvatuksen pyhiä perinteitä ja valmistetaan paikallista juustoa, josta saamme maistiaisia.  Iltapäivällä tutustumme tarkemmin Brasovin kaupunkiin. Illallinen paikallisessa romanialaisessa ravintolassa.

Sunnuntai 2.9. Viscri
Jätämme Brasovin ja ajamme Viscrin kylään, jossa aika tuntuu pysähtyneen ja jossa sijaitsee Unescon maailmanperintölistalle kuuluva linnoitettu kirkko. Kirkkovierailun jälkeen nautimme lounasta prinssi Charlesille kuuluvassa krouvissa. Jatkamme maalaukselliseen Sighisoaraan, Draculan syntymäkaupunkiin. Sen keskiaikainen linnoitus on yksi kauniimpia asuttuja linnoituksia maailmassa. Matka jatkuu Sibiuun Biertanin kylän kautta.  Majoitumme Sibiuun Continental Forum hotelliin. 

Maanantai 3.9. Sibiu
Tutustumme Sibiun kaupunkiin. Sibiu on elegantti aristokraattinen kaupunki, jossa on selvästi havaittavissa saksalaiskaupunkien piirteitä ja Forbes-talouslehden mukaan se on maailman 8.paras paikka asua. Historiallinen keskusta koostuu muurien osista, pienistä kapeista mukulakivikaduista, upeista Art Nouveau – tyylin rakennuksista sekä lukuisista kirkoista. Käymme tutustumassa myös Astra – ulkoilmamuseoon. Museoalueelta löytyy myös useita ravintoloiksi muutettuja vanhoja taloja. Illallinen.

Tiistai 4.9.Keramiikkaa
Vietämme päivää Transilvanialaisessa Nocrichin kylässä, jossa tutustumme paikallisten ihmisten elämään, vierailemme keskiaikaisessa kirkossa sekä keramiikkaverstaassa. Työpajassa näemme keramiikka-astioiden ja koruen valmistusta ja niiden koristelua. Paikallisista tuotteista koostuvan kevyen lounaan jälkeen palaamme hotellille.
           
Keskiviikko 5.9.Rhein Azugan kuohuviiniä ja Bukarest
Matkalla Bukarestiin pysähdymme Azugassa, jonka 1800-luvulla perustetussa Rhein Azugan kuohuviinikellarissa saamme maistiaisia ja lounasta. Rhein Azuga on vanhin toimiva kuohuviinivalmistaja Romaniassa, perinteisiä menetelmiä käyttäen. Iltapäivällä saavumme Romanian pääkaupunkiin, Bukarestiin ja majoitumme Hotel Europe Royaleen .

Torstai 6.9. Bukarestin nähtävyyksiä
Tutustumme Bukarestiin ja näemme mm. Nikolea Ceausescun parlamenttitalon sekä kodin. Rakennus on maailman toiseksi suurin hallinnollinen rakennus Yhdysvaltain Pentagonin jälkeen. Sen rakentaminen vaati 20.000 rakennustyömiestä, 700 arkkitehtia ja sisältää 12 kerrosta, 1100 huonetta ja 8 maanalaista kerrosta sisältäen valtavan ydinbunkkerin.Tutustumme myös muihin Bukarestin merkittäviin nähtävyyksiin, kuten Vallankumouksen aukioon, Viktoriein katuun sekä vanhaan kaupunkiin. Bukarest tunnetaan laajoista bulevardeistaan sekä loistavista Belle Époque- rakennuksistaan, joiden ansiosta sitä kutsuttiin nimellä ”Idän Pariisi” 1900-luvulla. Päätämme kierroksen vanhaan kaupunkiin. Illallinen.

Perjantai 7.9. Kotimatka
Kuljetus lentokentälle.
Blue Airin suora reittilento lähtee Bukarestista Helsinkiin klo 08:30, jonne saavumme 11:25.

HUOM! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.689 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.978 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

Lue ja lisää kommentteja ()