Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
4 vrk
Alk/hlö
1479 €
Skotlannin linnat 12.-16.4.2018

Skotlannin linnat 12.-16.4.2018

Skotlannin linnat 12.-16.4.2018

Skotlanti on maailmankuulu lukuisista linnoistaan, joista jokainen kertoo omaa tarinaansa maan värikkäästä historiasta. Tällä matkalla tutustumme seitsemään upeaan linnaan, nautimme kauniista maaseutumaisemista ja annamme ajan pysähtyä. Lopuksi tutustumme myös Edinburghiin ja sen kiehtovimpiin linnoihin.

Alustava matkaohjelma
Torstai 12.4. Helsinki – Edinburgh - Stirling
Klo 08:10 Finnairin suora aamulento lähtee Edinburghiin, jonne saavumme klo 08:50 paikallista aikaa. Tapaamme kentällä suomalaisen paikallisoppaan, Paula Hiltusen. Ajamme ensin Stirlingin kaupunkiin, jossa vierailemme korkean kallion päällä sijaitsevassa Stirlingin linnassa ja näemme sen keskiaikaisen juhlasalin, palatsin ja kappelin.Stirlingistä jatkamme matkaa pieneen Doune Castle – linnaan. Tämä 1300-luvulta peräisin oleva Albanyn herttualle rakennettu linna oli monien kuninkaiden kesäasunto. Päivän päätteeksi nousemme laivaan Loch Katrine – järvellä ja teemme tunnin mittaisen veneretken nauttien kansallispuiston kauniista maisemista. Saavumme Drymeniin ja majoitumme The Winnock - hotelliin. Illallinen.                         
                    
Perjantai 13.4. Linnoja ja saapuminen Pitlochryyn
Vierailemme Inverary Castle – linnassa Loch Fyne – järven rannalla. Tämä mahtava linna on rakennettu 1700-luvulla Argyllin herttualle ja sitä yhä asustaa MacCailein Mor, 13. herttua perheineen. Näemme mm. juhlasalin, ranskalaisvaikutteisen salongin, suuren haarniska- ja asekokoelman sekä eurooppalaista ja aasialaista posliinia, tekstiilejä ja huonekaluja.Jatkamme matkaa pohjoiseen ja vierailemme Kilchurn Castle – linnan raunioilla. Linna toimi varuskuntana 1700-luvulla, mutta se hylättiin vuonna 1760 salaman tuhottua suurimman osan linnasta. Maisemat täällä ovat upeat. Iltapäivällä vierailemme Pitlochryssa Blair Atholl – viskitislaamossa, jossa valmistetaan Bell’s viskiä. Näemme kaikki viisi viskinvalmistuksen vaihetta ja saamme maistiaisia. Majoitumme Pitlochryyn Fisher´s hotelliin. Illallinen.

Lauantai 14.4. Linnojen kautta Edinburghiin
Lähdemme etelää kohti suuntanamme Scone Palace, joka on Skotlannin kuninkaiden kruunajaispaikka ja yksi parhaiten säilyneitä ja ylläpidettyjä linnoja Skotlannissa. Palatsi on Mansfieldin jaarlin omistuksessa ja se on Stone of Destinyn eli niin sanotun Skotlannin kruununjalokiven koti. Edinburghin kupeessa teemme pysähdyksen Lauriston Castle – linnassa, joka on aivan erilainen kuin edellisten päivien linnat. Se on itse asiassa iso herraskartano, jonka viimeinen yksityinen omistaja, Mrs Reid, jätti sen paikalliselle museolautakunnalle testamentissaan. Linnan sisustus on juuri siltä ajalta, vuodelta 1926. Näemme Rouva Reidin kylpyhuoneen 1910-luvulta, kauniita itämaisia mattoja, mosaiikkeja, italialaisia huonekaluja ja tekstiilejä. Nautimme Edinburghissa myöhäisen pubilounaan, jonka jälkeen tutustumme kaupunkiin noin tunnin mittaisella kiertoajelulla. Käymme myös Edinburghin linnassa, jossa kuningas King James I of England syntyi. Linnassa säilytetään Skotlannin kruununjalokiviä. Majoitumme Edinburghiin Apex Grassmarket hotelliin.

Sunnuntai 15.4.  Vapaa-aikaa ja Holyrood House
Aamupäivä on vapaa tai vaihtoehtoisesti halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, jolla tutustutaan South Bridge – sillan alle 1700-luvulla rakennettuun kokonaiseen pikkukaupunkiin. Tämä kaupunki hylättiin sata vuotta myöhemmin ja löydettiin uudelleen vasta tietöiden yhteydessä 1990-luvun lopulla. Teemme kierroksen maanalaisissa tunneleissa ja kuulemme niiden historiasta. Kierros kestää reilun tunnin. Retki tulee varata matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 28.3.2018. Retken hinta on 17 €/henkilö.

Iltapäivällä kävelemme vanhaan kaupunkiin Palace of Holyrood House – palatsiin, joka on kuningatar Elisabeth II Edinburghin residenssi. Tämä loistava barokkityylinen palatsi rakennettiin Mary, Queen of Scots – kuningattarelle. Täällä hänet myös vihittiin ja täällä hänen mustasukkainen toinen aviomiehensä murhasi kuningattaren sihteerin.

Maanantai 16.4. Kotimatka
Klo 09:30 Finnairin aamulento lähtee Helsinkiin, jonne saavumme klo 14:10.

HUOM! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.479 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.769 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

Lue ja lisää kommentteja ()