Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
7 vrk
Alk/hlö
1498 €
KuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleriaKuvagalleria
Sierra Nevadan patikointi 21.-28.10.2017

Sierra Nevadan patikointi 21.-28.10.2017

Sierra Nevadan patikointi 21.-28.10.2017

Uskomattomat maisemat, ystävälliset asukkaat, herkullinen gastronomía ja viehättävät pikkukylät kutsuvat patikoimaan Espanjan upeissa ja vaihtelevissa maisemissa. Granadan ja Almerian rajamailla sijaitsevan Alpujarran lehtipuualueella valkoisten kylien ympärillä ruska-aika syys-lokakuussa on erityisen värikästä. Vaikka luonto on vehreimmillään keväällä, Sierra Nevadan puisto on myös erinomainen ruskaretkikohde. Kuuden vaelluspäivän aikana ihaillaan syksyn väriloistoa ja –sävyjä vuorten rinteillä ja laaksoissa, nähdään laguuneja ja laidunmaita, kuljetaan jokivartta, kavutaan korkeuksiin vuoren rinteillä ja laskeudutaan kyliin nauttimaan tunnelmasta. Patikoinnin jälkeen maistuu vuoristokinkku tai maalaisjuusto elämäniloisissa kylätavernoissa.

Alustava matkaohjelma
Lauantai 21.10. Helsinki-Malaga
Finnairin suora lento lähtee Helsingistä Malagaan klo 06:00, jonne saavutaan klo 09:45. Lentokentällä on vastassa suomalainen matkanjohtaja/opas Ulla Lipasti. Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Granadan kaupunkiin. Tauon jälkeen vierailemme kuuluisalla Alhambran palatsialueelle, jonka jälkeen siirrymme hotelliin Güejar Sierran kylään. Illallinen.

Sunnuntai 22.10. Patikointi ”Romanttisten matkaajien reitti “
Aloitamme patikoinnin vanhalta historialliselta reitiltä, jota jo 1200-luvulla käyttivät Castillejo linnoituksen kristityt puolustajat ja muutama vuosisata myöhemmin polulla kulkivat arvostetut ja tunnetut ranskalaiset, saksalaiset, sveitsiläiset ja englantilaiset kirjailivat ja luonnontieteilijät. Myös Güejar Sierran asuttajat kulkivat polulla polttopuiden hakureissuillaan. Illallinen.
Vaelluksen pituus on noin 12 km, kesto noin 5 tuntia + tauot. Vaikeusaste: keskivaikea

Maanantai 23.10. Patikointi Calar de Guejar
Patikoimme ympyränmuotoiselle Calar de Guejar reitille, joka nousee Güejar Sierra kylän strategisimmalle huipulle. Täällä on vielä jäänteitä Espanjan sisällissodan aikana käytetyistä juoksuhaudoista ja puolustusasemista. Maisemassa avautuu näkymät jokilaaksoon. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 12 km, kesto on noin 5 tuntia + tauot. Vaikeusaste: keskivaikea

Tiistai 24.10. Patikointi Barranco del Poquiera
Siirrymme bussilla Capileiraan, josta aloitamme päivän patikointiretken.  Reitti kulkee kolmen valkoisen kylän kautta ja näkymät ovat upeat Sierra Nevadan vuoriston korkeimmille huipuille. Polku kulkee rinteillä vanhojen pengerrettyjen viljelmien kautta ylittäen laakson pohjassa virtaavan joen siltoja pitkin. Majoitus Capileiran kylään. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 14 km, kesto on noin 5-6 tuntia + tauot. Vaikeusaste: helppo.

Keskiviikko 25.10. Patikointi Taha de Pitres
Päivän patikointireitti johdattaa meidät uuteen erilaiseen laaksoon. Reitti kulkee Taha de Pitresin alueen valkoisten kylien kautta, joissa näemme tyypillisiä Alpujarran alueen rakennuksia ja perinteistä rakennustyyliä. Poqueiran kanjonin jälkeen laskeudumme kyliin, jotka jo maurien ajalla muodostivat yhtenäisen Pitresin hallintoalueen. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 14 km, kesto on noin 4-5 tuntia + tauot. Vaikeusaste: helppo/keskivaikea.

Torstai 26.10. Patikointi Mulhacen
Bussi vie meidät 2700 metrin korkeuteen, josta aloitamme päivän patikoinnin ylöspäin Mulhacen vuoren etelärinteen puolella. Nousemme ylös Manner-Espanjan korkeimmalle huipulle, josta avautuu huikeat näkymät ympäröivään vuoristoon. Hiljaisuus on käsinkosketeltavissa. Paluumatka on mahdollinen joko lännen puolelta tai samaa loivaa etelärinnettä Alto de Chorrilloon, josta kuljetus hotellille Capileiraan. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 16 km, kesto on noin 6-7 tuntia + tauot + bussikuljetus n. 50 minuuttia. Vaikeusaste: helppo/keskivaikea

Perjantai 27.10. Malaga
Lähdemme Malagan kaupunkia kohti. Malagassa jää vapaa-aikaa ostoksiin, museoihin ja muihin omiin mieltymyksiin. Jäähyväisillallinen ja kuljetus lentokentälle.

Lauantai 28.10. Kotimatka
Finnairin suora lento lähtee Helsinkiin klo 01:05, jonne saavumme klo 06:40

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.498 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.729 € yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

Lue ja lisää kommentteja ()