Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
7 vrk
Alk/hlö
1498 €
Sierra Nevadan patikointi 2.-9.6.2018

Sierra Nevadan patikointi 2.-9.6.2018

Sierra Nevadan patikointi 2.-9.6.2018

Uskomattomat maisemat, ystävälliset asukkaat, herkullinen gastronomía ja viehättävät pikkukylät kutsuvat patikoimaan Espanjan upeissa ja vaihtelevissa maisemissa. Granadan ja Almerian rajamailla sijaitsevan Alpujarran lehtipuualueella valkoisten kylien ympärillä luonto on vehreimmillään keväällä ja alkukesällä, kun luonto on puhjennut kukkaan ylimmälläkin rinteillä lumien sulettua. Kuuden vaelluspäivän aikana ihaillaan kevään väriloistoa ja – sävyjä vuorten rinteillä ja laaksoissa, nähdään laguuneja ja laidunmaita, kuljetaan jokivartta, kavutaan korkeuksiin vuoren rinteillä ja laskeudutaan kyliin nauttimaan tunnelmasta. Patikoinnin jälkeen maistuu vuoristokinkku tai maalaisjuusto elämäniloisissa kylätavernoissa.

Alustava matkaohjelma
Lauantai 2.6. Helsinki-Malaga
Finnairin suora reittilento lähtee Helsingistä Malagaan klo 06:00, jonne saavutaan klo 09:45. Vastassa on suomalainen matkanjohtaja, Ulla Lipasti.  Suuntaamme kohti Granadan kaupunkia, jossa vierailemme kuuluisalla Alhambran palatsialueella. Vierailun jälkeen siirrymme majoituskohteeseemme Güejar Sierraan. Illallinen

Sunnuntai 3.6. Patikointi ”Romanttisten matkaajien reitti “
Aloitamme patikoinnin vanhalta historialliselta reitiltä, jota jo 1200-luvulla käyttivät Castillejo- linnoituksen kristityt puolustajat ja muutama vuosisata myöhemmin polulla kulkivat arvostetut ja tunnetut ranskalaiset, saksalaiset, sveitsiläiset ja englantilaiset kirjailivat ja luonnontieteilijät . Myös Güejar Sierran asuttajat kulkivat polulla polttopuiden hakureissuillaan. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 12 km, kesto noin 5 tuntia + tauot. Vaikeusaste: keskivaikea

Maanantai 4.6. Patikointi Calar de Guejar
Patikoimme ympyränmuotoiselle Calar de Guejar reitille, joka nousee Güejar Sierra kylän strategisimmalle huipulle. Täällä on vielä jäänteitä Espanjan sisällissodan aikana käytetyistä juoksuhaudoista ja puolustusasemista. Maisemassa avautuu näkymät jokilaaksoon. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 12 km, kesto on noin 5 tuntia + tauot. Vaikeusaste: keskivaikea

Tiistai 5.6. Vereda de la Estrella
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen bussi vie meidät patikointireittimme alkuun. Reitti kulkee San Juanin laidunmaiden kautta, joista on näkymät Sierra Nevadan korkeimpien huippujen pohjoisiin rinteisiin. Paluureitillä kuljemme Genil-joen laaksoon tammi- ja kastanjametsien läpi. Patikoinnin jälkeen bussi vie meidät Capileiraan, jonne majoitumme. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 16 km, kesto on noin 6 tuntia + tauot. Vaikeusaste: keskivaikea

Keskiviikko 6.6. Patikointi Barranco del Poquiera
Kuljemme kolmen valkoisen kylän kautta ja näkymät ovat upeat Sierra Nevadan vuoriston korkeimmille huipuille. Polku kulkee rinteillä vanhojen pengerrettyjen viljelmien kautta ylittäen laakson pohjassa virtaavan joen siltoja pitkin. Majoitus Capileiran kylään. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 14 km, kesto on noin 5-6 tuntia + tauot. Vaikeusaste: helppo.

Torstai 7.6. Patikointi Taha de Pitres
Päivän patikointireitti johdattaa meidät uuteen erilaiseen laaksoon. Reitti kulkee Taha de Pitresin alueen valkoisten kylien kautta, joissa näemme tyypillisiä Alpujarran alueen rakennuksia ja perinteistä rakennustyyliä. Poqueiran kanjonin jälkeen laskeudumme kyliin, jotka jo maurien ajalla muodostivat yhtenäisen Pitresin hallintoalueen. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 14 km, kesto on noin 4-5 tuntia + tauot. Vaikeusaste: helppo/keskivaikea.

Perjantai 8.6. Patikointi Mulhacen
Bussi vie meidät 2700 metrin korkeuteen, josta aloitamme päivän patikoinnin ylöspäin Mulhacen vuoren etelärinteen puolella. Nousemme ylös Manner-Espanjan korkeimmalle huipulle, josta avautuu huikeat näkymät ympäröivään vuoristoon. Hiljaisuus on käsinkosketeltavissa. Paluumatka on mahdollinen joko lännen puolelta tai samaa loivaa etelärinnettä Alto de Chorrilloon, josta kuljetus hotellille Capileiraan. Illallinen.
Vaelluksen pituus noin 16 km, kesto on noin 6-7 tuntia + tauot + bussikuljetus n. 50 minuuttia. Vaikeusaste: keskivaikea

Lauantai 9.6. Kotimatka
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Finnairin lento lähtee Helsinkiin klo 10:35, jonne saavutaan klo 16:05.
                        
Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Opas Ulla Lipasti
Matkanjohtajana/oppaana Sierra Nevadan patikoinnilla on Ulla Lipasti, joka on asunut Madridissa vuodesta 1993. Ullalla on pitkä kokemus Espanjasta ja sen lukuisilla  patikointireiteillä kulkemisesta.  Patikointi on rakas harrastus myös vapaa-aikana. Tutuimpia reitteja  ovat Madridin pohjoispuolella sijaitsevan Guadarrama- vuorijonon maastot,  Pyhan Jaakobin tiet Pohjois- Espanjassa, Costa Bravan patikointireitit  ja Sierra Nevadan vuoriston vaihtelevat polut.

Matkan hinta/henkilö:
1.498 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.740 € yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

 

 

 

 

 

Lue ja lisää kommentteja ()