Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
8 vrk
Alk/hlö
1289 €
Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä 22.-30.3.2018

Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä 22.-30.3.2018

Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä 22.-30.3.2018

Pääsiäisen tunnelmaan on hyvä virittäytyä kävellen Santiagon tunnetuimmalla tiellä (CaminoFrancés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta.  Vaellus upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienten kylien kautta, kukkuloiden yli ja laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä on voimakas kokemus. Santiagon tie, Pyhän Jaakobin polku, on pituudeltaan, historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Upea päätös matkalle on yöpyminen vanhassa keskiaikaisessa luostarissa.
 

Alustava matkaohjelma
Torstai 22.3. Helsinki-Frankfurt-Santiago de Compostela
Lufthansan reittilento lähtee Helsingistä Santiago de Compostelaan Frankfurtin kautta klo 07:05, perillä 12:30 paikallista aikaa. Vastassa on suomalainen matkanjohtaja, Ulla Lipasti. Suuntaamme vaelluksen aloituspaikkaan, Samokseen. Majoittuminen ja illallinen.
 
Perjantai 23.3. Samos – Sarria 15 km
Ennen vaellusta käymme Samoksen keskiaikaisessa benediktiiniläsluostarissa, jonka juuret juontavat aina 500–luvulle. Vierailun jälkeen alkaa ensimmäinen vaellusosuus. Saavumme laitumien, metsikköjen ja pikkukylien kautta Sarriaan. Majoittuminen ja illallinen.

Lauantai 24.3. Sarria – Portomarin 24 km
Sarriasta polku jatkuu kohti Maria Magdalenan luostaria. Barbadellossa ihailemme Pyhän Jaakobin kirkkoa. Saavumme pikkukylien läpi Portomariniin. Majoittuminen ja illallinen.

Sunnuntai 25.3. Portomarin – Palas de Rei 24 km
Matkalla Palas de Reihin näemme Castromaiorissa romaanisen Pyhän Marian kirkon, 1600-luvun kiviristin ja Eirexen kylän pienen romaanisen kirkon. Majoittuminen ja illallinen.

Maanantai 26.3. Palas de Rei – Arzua 28 km
Osa päivän vaelluksesta kuljemme keskiaikaista tietä pitkin, jossa romaaniset kappelit ja pyhiinvaeltajille tarkoitetut keskiaikaiset sairaalat muistuttavat reitin historiasta. Päivän reitin puolivälissä Melide, romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli tärkeä risteyspaikka.  Saavumme Arzuaan. Majoittuminen ja illallinen.
                          
Tiistai 27.3.  Arzua – O Pino 20 km
Vehreät maisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan. Metsäpolkuja, niittyjä, pieniä kukkatarhoja… Majoittuminen ja illallinen.
                  
Keskiviikko 28.3.  O Pino – Santiago de Compostela 20 km
Matkalla lopullista päämäärää pysähdymme Lavacollassa, jossa perinteisesti pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan ja Monte de Gozon huipulla, jonne pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin.  Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut.  Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta.  Majoittuminen.

Torstai 29.3. Kiirastorstai – Santiago de Compostela
Tutustumme Santiago de Compostelan kaupunkiin. Pyhiinvaeltajan kannattaa osallistua myös pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä klo 12.00. Matkan tehneiden vaeltajien kansalaisuudet mainitaan messun aikana.

Perjantai 30.3. Kotimatka
Kuljetus lentokentälle. Lufthansan reittilento lähtee Santiago de Compostelasta Helsinkiin Frankfurtin kautta klo 13:30, perillä Helsingissä klo 00:35 (31.3.)

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.289 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.549 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

Lue ja lisää kommentteja ()