Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
5 vrk
Alk/hlö
1495 €
Ruusujen Englanti 2.-7.9.2018

Ruusujen Englanti 2.-7.9.2018

Ruusujen Englanti 2.-7.9.2018

Hurmaavia puutarhoja ruusuineen, upeita historiallisia pikkukaupunkeja, ihastuttavia kartanoita. Kotilieden puutarhamatka vie upeisiin postikorttimaisemiin, jotka ovat  tuttuja myös monista tunnetuista TV-sarjoista. Tule ja ihastu ruusujen Englantiin!

HUOM! Matkaohjelma päivitetty 1.3.

Alustava matkaohjelma:
Sunnuntai 2.9. Helsinki-Manchester-Shewsbury
Lentoaikataulu: Helsinki-Manchester AY1361 klo 08:15-09:15
Tapaamme kentällä suomalaisen paikallisoppaan, Minna Andersenin. Matkalla Shrewsburyyn käymme Cholmondeley Castlen puutarhassa. Tämä romanttinen, goottilaistyylinen linna sijaitsee 270 hehtaarin suuruisessa puistossa, jonka puutarha on jo edesmenneen Cholmondeleyn markiisittaren, Lavinian käsialaa. Hän oli innokas kasvien kerääjä ja tutkija. Ruusutarhasta löytyy reilut 350 erilaista ruusua. Majoitumme Shrewsburyyn Premier Inn  - hotelliin. Tervetuloillallinen.

Maanantai 3.9. Legendaariset englantilaiset ruusut
Käymme legendaarisessa David Austenin ruusutarhassa. David Austenin ruusut tunnetaan maailmalla nimenomaan ”englantilaisina ruusuina” ja Davidin taival harrastajapuutarhurista maailmankuuluksi ruusutarhuriksi on mielenkiintoinen. Teemme tarhassa opastetun kierroksen, jonka jälkeen on aikaa tutustua paikan tarjontaan ja nauttia vaikka lounasta. Jatkamme Ironbridge Gorgen pikkukylään, jonka sanotaan olevan teollisen vallankumouksen syntymäpaikka. Kuljemme 1700-luvulla rakennetun sillan yli ja vierailemme 1800-luvun kylässä. Illallinen.

Tiistai 4.9. Shakespearen Stratford-Upon-Avon
Jätämme Shewsburyn ja lähdemme tutustumaan Stratford-Upon-Avonin kaupunkiin, joka tunnetaan erityisesti maailman kenties tunnetuimman kirjailijan William Shakespearen syntymäkaupunkina.  Yhteisen pubilounaan jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja käydä ostoksilla. Ennen Warwickiin saapumista pistäydymme vielä Coton Manor – puutarhassa. Tämä 1920-luvulla luotu puutarha ympäröi 1700-luvun kartanoa ja se tunnetaan erityisesti ruusuistaan. Majoittuminen Premier Inn – hotelliin ja ilta on vapaa.

Keskiviikko 5.9. Kartanoromantiikkaa ruusuineen
Suuntaamme Cotswoldin postikorttimaisemiin. Seutu on tuttua mm. Midsomerin Murhat ja Downton Abbey televisiosarjoista.  Aloitamme vierailulla Pettifers - puutarhaan. Teemme täällä opastetun kierroksen ja tervetulopuheen jälkeen meille tarjoillaan teetä. Puutarhan omistaja Rouva Price on ahkera matkustaja ja käynyt esimerkiksi Intiassa monta kertaa. Intian matkat ovatkin vaikuttaneet hänen puutarhasuunnitteluunsa. Jatkamme täältä Snowshill Manor - kartanoon ja sen puutarhaan, jonka kuningas Henry VIII antoi lahjaksi vaimolleen Catherine Parrille. Kartanossa on mahdollisuus käydä myös sisällä, jossa on mm. omistajan mitä ihmeellisimpiä kokoelmia. Käymme vielä Kiftsgate Court – puutarhassa, joka on mahtava naisten taidonnäyte! Sen on luonut kolmen sukupolven naiset ja työ alkoi 1920-luvulla.  Puutarha tunnetaan lajikkeesta Kiftsgate Rose, joka on varjossa, erittäin nopeasti kasvava köynnösruusu. Illallinen.

Torstai 6.9. Eksoottiset puutarhat
Suuntamme Bourton Housen puutarhaan, jonka puutarha on luotu 1700-luvun kartanon ympärille. Puutarha on jaettu eri osiin ja eri tasoihin, joissa kaikissa on hieman eri kasveja, pieniä puroja ja lampia. Tänne on istutettu niin perinteisiä kuin hieman eksoottisimpiakin kasveja - päätavoitteena värit. Osa pensasaidoista on upeasti leikattu. Omakustanteisen lounaan jälkeen siirrymme vierailulle Cougthton Court-kartanon puutarhaan. Tämä Throckmortonin perheen kotipuutarha sai ‘The World Federation of Rose Societies’ – palkinnon 2006 ja sitä pidetään yhtenä maan parhaista ruusutarhoista. Sieltä löytyy pöyristyttävä määrä erilaisia ruusulajikkeita, joita on ollut näytillä mm. Chelsea Flower Show – näyttelyssä. Illallinen.

Perjantai 7.9. Oxford ja kotimatka
Matkalla lentokentälle vierailemme Shakespearen vaimon Ann Hathaway:n syntymäkodissa, josta matkamme jatkuu Oxfordin yliopistokaupunkiin. Kuljemme oppaan johdolla Lewis Carollin, Oscar Wilden, Davids Cameronin ja jopa komisario Morsen jalanjäljillä ja tutustumme tähän fantastiseen kaupunkiin. Näemme yliopiston kuuluisan kirjaston - Bodleaian Library sekä käymme yhdessä monista collegeista. Lounas.
Lentoaikataulu: Lontoo-Helsinki AY1342 klo 19:35-00:30.

Huom. Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.495 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.778 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

Lue ja lisää kommentteja ()