Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
6 vrk
Alk/hlö
1489 €
Medicien Toscana 2.-8.10.2018

Medicien Toscana 2.-8.10.2018

Medicien Toscana 2.-8.10.2018

Tämä Italian matka johdattaa vaikutusvaltaisen Medicien mahtisuvun historiaan sekä heidän taide- ja kulttuuriperintöön.  Heitä on kiittäminen monista Firenzen arkkitehtuurin ja maalaustaiteen aarteista sekä useista kallisarvoisista villoista Firenzen ympäristössä kauniine puutarhoineen. Tutuksi tulevat myös Chiantin viinit, Siena sekä San Gimignanon tornit. Matka päättyy ikuiseen Roomaan

Alustava matkaohjelma
Tiistai 2.10. Helsinki – Rooma - Toscana
Lentoaikataulu: Helsinki-Rooma AY1761 klo 07:50-10:15
Tapaamme kentällä suomalaisen paikallisopppaan, Reija Haromon. Jatkamme Toscanan maakuntaan ja majoitumme lähelle Firenzeä maalaishenkiseen Country Hotel Borgo Sant´Ippolo hotelliin.  Illallinen.
                    
Keskiviikko 3.10. Firenze
Tutustumme Medicien Firenzeen. Medicien kuuluisa renessanssiajan mahtisuku on vaikuttanut syvästi Firenzen politiikkaan sekä taiteeseen. Muun muassa Firenzen tuomiokirkko, Santa Maria del Fiore hämmästyttävine kupoleineen on ansiokkaasti rakennettu Medicien tuen turvin. Iltapäivällä vierailemme Uffizin galleriassa, joka on perustettu entiseen Medicien työhuoneeseen; pitkän käytävän varrella olevissa huoneissa on taidetta kronologisessa järjestyksessä aina 1200-luvulta 1700-luvulle, joten voimme seurata taiteen kehitystä näiden vuosisatojen aikana. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa. Illallinen kaupungilla.  

Torstai 4.10. Medicien ihastuttavat villat
Tänään pääsemme tutustumaan kolmeen ihastuttavaan Medicien suvulle kuuluneeseen villaan, jotka kaikki sijaitsevat noin 20 kilometrin säteellä Firenzestä. Näemme yhden Cosimo de´Medicien suosikki villoista – Villa di Castellon. Itse villa toimii nykyisin italian kielen opinahjona, mutta sen ainutlaatuinen puutarha on yleisölle auki.  Toinen vierailukohde on Chiantin kukkuloilla sijaitseva Villa Medicea di Liliano, joka toimii nykyisin hotellina ja viinitilana. Nautimme täällä lounaan ja maistelemme tilan tuottamia viinejä.  Lopuksi näemme Villa Medicea La Petraian, jonka sisustus on suorastaan ruhtinaallinen ja se on varmasti yksi kauneimmista Medicien suvun asumuksista.

Perjantai 5.10. Medicien jalanjäljillä
Vierailemme Mugellon alueella Palazzo dei Vicarin palatsissa, jossa on nähtävillä historiallisia freskomaalauksia ja veitsimuseo. Granduca Francesco de ´Medicin renessanssihuvilan puistossa ihailemme vaikuttavaa kivistä ja tiilistä rakennettua 14-metristä Colossus of the Apenninese – jättiläispatsasta. Lounas oliiviöljyviinitilalla.

Lauantai 6.10. San Gimignamo ja Siena
Suuntaamme Chiantin viinialueelle. Käymme ensin tutustumassa San Gimignanon keskiaikaiseen kaupunkiin, josta jatkamme viinitarhojen ympäröimään Sienaan. Sen vanha keskusta huokuu keskiaikaista tunnelmaa ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounas.

Sunnuntai 7.10. Rooma
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen jätämme Toscanan ja suuntaamme Roomaan. Perillä tutustumme kaupunkiin ja nautimme lounaan. Majoitumme Rooman keskustaan Wellcome Piram hotelliin ja ilta on vapaa.

Maanantai 8.10. Kotimatka
Vapaa-aikaa ja kuljetus lentokentälle.
Lentoaikataulu: Rooma-Helsinki AY1764 klo 19:45-00:05 (9.10.)

HUOM! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.489 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.678 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

Lue ja lisää kommentteja ()