Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
4 vrk
Alk/hlö
1578 €
Martti Lutherin ja Johan Sebastian Bachin jalanjäljillä 5.-9.4.2017

Martti Lutherin ja Johan Sebastian Bachin jalanjäljillä 5.-9.4.2017

Martti Lutherin ja Johan Sebastian Bachin jalanjäljillä 5.-9.4.2017

Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlan kunniaksi muistelemme sekä Lutherin että Bachin elämää.  Kuulemme kiehtovia tarinoita, näemme vaikuttavia linnoja ja museoita, idyllisiä pikkukaupunkeja sekä nautimme Bach-viikkojen vaikuttavasta Johannes-passio -avajaiskonsertista Arnstadtissa. Suomen Kuvalehden lukijamatkalla oppaana toimii Sirkka-Liisa Aalto.

Alustava matkaohjelma
Keskiviikko 5.4. Helsinki-Berliini – Wittenberg - Weimar
Klo 08:10 Finnairin suora lento lähtee Berliiniin, jonne saavumme klo 09:05. Jatkamme Wittenbergiin, joka viettää uskonpuhdistuksen 500-vuotis juhlaa. Siellä Luther vaikutti suurimman osan elämästään ja Wittenbergin linnakirkon oveen hän naulasi kuuluisat 95 teesiä anekauppaa vastaan.  Tutustumme Lutherin elämään tutustumalla Wittenbergin linnankirkkoon ja sen kuuluisaan teesioveen, käymme Lutherhaus-museossa sekä kävelemme Wittenbergin keskiaikaisessa keskustassa hänen jalanjäljillään. Kierroksen jälkeen jatkamme Weimariin ja majoitumme historiallisen keskustan ytimeen, tasokkaaseen Elephant Weimar hotelliin.eskustahotelliin. Illallinen.
                     
Torstai 6.4. Weimarin nähtävyyksiä
Tutustumme viehättävään Weimariin, joka on idyllinen ja charmantti historiallinen pikkukaupunki. Johann Sebastian Bach on vaikuttanut kaupunkiin 1700-luvun alussa herttuakunnan urkurina, kamarimuusikkona ja konserttimestarina. Myös Luther oleskeli Weimarissa matkoillaan 1500- luvulla useamman kerran.  Täällä hän saarnasi merkittäviä saarnoja St. Peter und Paul – kaupunginkirkossa, jossa hänen oppejaan on muistuttamassa Lucas Cranachin maalaus, 3- osainen siipialttaritaulu. Päivän aikana käymme tutustumassa myös Goethen kansallis- sekä kotimuseoon, mikä on säilynyt täysin autenttisena kirjailijan kotina.  Lounaan jälkeen on vapaa aikaa omiin mieltymyksiin.

Perjantai 7.4. Eisenach  
Lähdemme retkelle Eisenachin kaupunkiin. Ajamme ensin Wartburgin linnamäelle, jossa sijaitseva linna on Saksan tunnetuin kansallinen muistomerkki. Linnan kuuluisin asukas oli Luther, joka oleskeli linnassa ns. salavankina.  Siellä Luther käänsi Uuden testamentin kreikan kielestä saksan kielelle ja loi täten Saksan kirjakielen.  Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan Wartburgin linnaravintolassa. Eisenach oli myös Lutherin koulukaupunki sekä Bachin syntymäkaupunki. Käymme tutustumassa Bachhaus-museoon, jossa meillä on ilo kuulla lyhyt musiikkiesitys Bachin aikaisilla instrumenteilla esitettynä. Käymme myös Bachin kastekirkossa, jossa myös Luther on saarnannut.

Lauantai 8.4. Erfurt ja Arnstadt
Tänään teemme retken Erfurtiin, jossa Luther opiskeli kaupungin yliopistossa ja eli myöhemmin munkkina sen augustiinolaisluostarissa. Tutustumme tähän luostariin ja sen erikoisnäyttelyyn Raamattu – Luostari – Luther.   Kaupunkikierroksella tutustumme vanhaan kaupunkiin ristikkotaloineen sekä Euroopassa ainutkertaiseen 120 metriä pitkään kauppiaiden siltaan, Krämerbrückeen. Lounaan jälkeen jatkamme Thüringenin vanhimpaan kaupunkiin, Arnstadtiin. Tänne nuori Bach sai ensimmäisen urkurinpaikkansa vuonna 1703. Perehdymme Bachin elämään tutustumalla mm. Bach-kirkkoon, Bach-muistomerkkiin sekä Bachin asuintaloon. Bach-viikkojen kunniaksi meillä on myös tilaisuus osallistua avajaiskonserttiin Arnstadtin Bach-kirkossa.  

Sunnuntai 9.4. Potsdam ja kotimatka
Lähdemme paluumatkalle Berliiniin. Matkalla poikkeamme vielä Potsdamissa, jossa pistäydymme ensin Hollantilaiskorttelissa ja jatkamme sieltä Cecilienhofin linnaan. Tämä ensimmäisen maailmansodan aikana rakennettu englantilaista maalaistaloa jäljittelevä rakennus oli perintöprinssi Wilhelmin ja hänen puolisonsa Cecilien asuinpaikka. Nautimme matkan päätöslounaan ja jatkamme lentokentälle. Finnairin iltalento lähte Helsinkiin klo 19:10, jonne saavumme klo 19:10.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta:
1.578€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
1.789€/hlö yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään CWT Kaleva Travelin palvelumaksu 22€/lasku.

Lue ja lisää kommentteja ()