Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
7 vrk
Alk/hlö
1698 €
Makedonian ja Albanian kiertomatka 9.-16.9.2017

Makedonian ja Albanian kiertomatka 9.-16.9.2017

Makedonian ja Albanian kiertomatka 9.-16.9.2017

Balkanin kierroksella tutustumme kauniiseen Makedoniaan ja kiehtovaan Albaniaan.  Kierros alkaa Makedonian pääkaupungista Skopjesta – idän ja lännen risteyksestä. Kaunista luontoa ihailemme Matka - kanjonista käsin sekä Ohrid-järven rannalta. Albanian puolella tutustumme Tiranan lisäksi mm. Unescon suojelukohteena olevaan Beratin kaupunkiin, sekä Durresin rantakaupunkiin.  Kierros on täynnä upeita maisemia, rikasta historiaa sekä eri kulttuurien värikästä yhteiseloa.

Alustava matkaohjelma
Lauantai 9.9. Helsinki-Istanbul-Skopje
Turkish Airlinesin reittilento lähtee klo 12:20 Istanbulin kautta Skopjeen, jonne saavutaan klo 19:30. Suomea puhuva paikallisopas vastaanottaa ryhmämme.  Majoitumme Skopjen  Bushi Resort & Spa hotelliin.
                    
Sunnuntai 10.9. Skopjen kaupunkikierros
Teemme kaupunkikierroksen Skopjen vanhassa kaupunginosassa, jonka aikana tulevat tutuksi mm. Kale – linnoitus, Äiti Teresan muistotalo ja vanha basaarialue. Iltapäivällä ajamme Vodno-vuorelle, josta ihailemme upeaa näköalaa alas Skopjen kaupunkiin. Lounas.

Maanantai 11.9. kohti Ohridia  
Matkalla Ohridiin pysähdymme suositulle luonnonnähtävyydelle, idylliselle Matka-kanjonille, josta löytyy lukuisia luolia, muinaisia temppeleitä sekä keskiaikaisia kirkkoja ja luostareita. Teemme myös veneajelun kanjonissa.  Pysähdymme myös Tetovossa, jossa käymme tutustumassa ainutlaatuiseen 1400-luvulla rakennettuun Maalattu eli Aladzhan moskeijaan, joka on koristeltu upein värikkäin maalauksin. Lounas. Majoittuminen Ohrid-järven rannalle Royal View hotelliin.

Tiistai 12.9. Ohridin kaupunkikierros ja Saint Naumin luostari
Tutustumme Ohrid-järven rannalla sijaitsevaan Saint Naumin luostariin. Jo ajomatka rantaa pitkin tänne on vaikuttava. Luostari on omistettu pyhimys Saint Nauminille, joka vietti tässä luostarisaa viimeiset vuotensa ja on haudattu sinne. Luostarin seiniä koristavat upeat maalaukset, jotka kuvaavat hänen elämänvaiheita ja ihmetekoja.  Iltapäivällä teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme mm. Pyhän Sofian katedraalin, antiikinaikaisen teatterin ja Samuil-tsaarin –linnoituksen.  Järvimaisemia ihailemme kierroksen aikana myös veneestä käsin. Illallinen.

Keskiviikko 13.9. Elbasan ja Tirana
Lähdemme kohti Albaniaa. Rajanylityksen jälkeen pysähdymme Elbasanissa, jossa käymme tutustumassa vanhaan linnoitukseen.  Iltapäivällä saavumme Albanian pääkaupunkiin, Tiranaan. Teemme siellä kävelykierroksen, jonka aikana tutustumme sen merkittävimpiin nähtävyyksiin, kuten pääaukio Skanderbegiin, Ethem Beyn moskeijaan, kellotorniin sekä ns. blokki-alueeseen, joka oli kommunistiseen aikaan vain korkea-arvoisten puoluevirkailijoiden asuinaluetta. Lounas. Majoittuminen Rogner hotelliin.

Torstai 14.9. Berat – Durres
Teemme retken Beratiin, jonka vanha keskusta kuuluu Unescon suojelukohteisiin. Beratin kaupunki sijaitsee Albanian keskiosassa ja se on harvinainen esimerkki Ottomaanien arkkitehtuurista. Tutustumme Kala-linnoitukseen ja ikonimuseoon sekä näemme lukuisia Bysantin aikaisia kirkkoja sekä Ottomaanien aikaisia moskeijoita.  Jatkamme Durresin rantakaupunkiin, joka on Albanian merkittävin satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki. Tutustumme täällä amfiteatteriin sekä arkeologiseen museoon. Lounas.

Perjantai 15.9. Kruja
Iltapäivällä teemme retken Krujan pikkukaupunkiin. Kaupungin maamerkkinä on Krujan linna, jolla oli tärkeä rooli Albanian puolustautuessa Ottomaaneja vastaan ja tällä tavoin se on vaikuttanut merkittävästi koko Euroopan puolustukseen 1400-luvulla. Kävelykierroksen aikana näemme mm. Turkkilaisen talon ja kuhisevan basaarin. Illallinen ja folklore-esitys.

    
Lauantai 16.9. Kotimatka
Turkish Airlinesin lento reittilento Istanbulin kautta Helsinkiin lähtee klo 09:25, jonne saavumme klo 14:55.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.698 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.929 € yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

Lue ja lisää kommentteja ()