Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
4 vrk
Alk/hlö
1579 €
Lutherin maailmanperintö Bachin musiikilla 9.-13.9.2018

Lutherin maailmanperintö Bachin musiikilla 9.-13.9.2018

Lutherin maailmanperintö Bachin musiikilla 9.-13.9.2018

Matkalla muistelemme sekä Lutherin että Bachin elämää uskonpuhdistuksen 500-vuotis merkkivuoden kunniaksi. Asumme idyllisessä Weimarissa ja käymme tutustumassa vaikuttaviin linnoihin ja museoihin. Paluumatkalla näemme myös Potsdamin Cecilienhofin linnan.

Alustava matkaohjelma
Sunnuntai 9.9. Helsinki – Berliini-Wittenberg - Weimar

Klo 07:50 Finnairin suora aamulento Berliiniin, jonne saavumme klo 08:45.  Vastassa on paikallisopas, Sirkka-Liisa Aalto. Jatkamme Wittenbergiin, jossa käymme muistelemassa uskonpuhdistuksen 500-vuotis juhlaa ja tutustumme Lutherin elämänvaiheisiin. Majoitumme idylliseen Weimariin Dorint-hotelliin. Illallinen.

Maanantai 10.9. Erfurt
Teemme retken Erfurtiin, jonka yliopistossa Luther aikoinaan opiskeli ja eli myöhemmin munkkina sen luostarissa. Tutustumme tähän luostariin ja sen erikoisnäyttelyyn Raamattu – Luostari – Luther. Näemme myös viehättävän vanhan kaupungin ristikkotaloineen sekä Euroopassa ainutkertaisen 120- metriä pitkän kauppiaiden sillan, Krämerbrücken. Lounas. Illalla mahdollisesti lisämaksullinen ooppera- tai konserttiesitys. Ohjelma ilmestyy kevään 2018 aikana.

Tiistai 11.9. Eisenach  
Tutustumme Eisenachin kaupunkiin ja sen merkittävämpään nähtävyyteen Wartburgin linnaan, jonka kuuluisin asukas oli Luther. Eisenach oli myös Lutherin koulukaupunki sekä Bachin syntymäkaupunki. Bachhaus-museossa meillä on ilo kuulla tunnin mittainen musiikkiesitys Bachin aikaisilla instrumenteilla esitettynä. Lounas.

Keskiviikko 12.9. Weimarin nähtävyyksiä
Tutustumme tarkemmin kauniisti entisöityyn Weimariin. Weimarin teki tunnetuksi Saksan kuuluisin kirjailija ja runoilija, valtionmies ja yleisnero Johann Wolfgang von Goethe, jonka henkisen läsnäolon aistii edelleenkin miltei joka askeleella.  Päivän aikana käymme tutustumassa Goethen kotimuseoon sekä historialliseen Anna-Amalia kirjastoon. Lounas. llalla mahdollisesti lisämaksullinen ooppera- tai konserttiesitys. Ohjelma ilmestyy kevään 2018 aikana.

Torstai 13.9. Potsdam ja kotimatka
Paluumatkalle Berliiniin poikkeamme Potsdamissa. Pistäydymme ensin Hollantilaiskorttelissa ja jatkamme sieltä Cecilienhofin linnaan. Kuuluisuutta linna sai toisen maailmansodan jälkeen, kun voittajavaltioiden päämiehet Truman, Churchill ja Stalin vuonna 1945 kokoontuivat siellä pyöreän pöydän ääreen sopimaan Saksan jakamisesta. Lounas ja iltalento Helsinkiin klo 16:15, jonne saavumme klo 19:20.

HUOM! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
1.579 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.789 € yhden hengen huoneessa

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

Lue ja lisää kommentteja ()