Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
4 vrk
Alk/hlö
1598 €
Keväinen matka Elben rannalla 19.-23.5.2018

Keväinen matka Elben rannalla 19.-23.5.2018

Keväinen matka Elben rannalla 19.-23.5.2018

Kulttuuri- ja makunautintoja Dresdenissä ja Meissenissa

Dresdeniä  kutsutaan sen taideaarteiden, barokkirakennusten ja luonnonkauniin sijaintinsa ansiosta myös Elben Firenzeksi. Vuosisatoja nähnyt kaupunki on kokenut Saksin vaaliruhtinaiden ja kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat, DDR:n ajan sosialistivallan ja nyt palautumisen uuden nousun myötä yhdeksi Saksan kulttuurin keskuksista. Arkkitehdit, kirjailijat, taiteilijat, säveltäjät ja muut kulttuurihenkilöt ovat lyöneet leimansa tähän 500.000 asukkaan kaupunkiin, joka nykyisin on myös Saksin osavaltion pääkaupunki. Varsinkin Saksin barokkiajan vaaliruhtinas ja Puolan kuningas August Väkevä kutsuivat aikansa parhaat arkkitehdit suunnittelemaan Dresdeniä. Tämä barokin helmi on jälleen maineensa veroinen. Dresden on aisteja hivelevän kaunis myös maisemallisesti, Elbejoen laaksoineen ja ympäristön monipuolisine näkymineen.  Oppaana Sirkka-Liisa Aalto.

Tämän matkan toteuttavat CWT Kaleva ja Matka-Rasila Oy yhteistyössä.

Alustava matkaohjelma

1.pv 19.5 la  Helsinki - Berliini - Dresden
Lähtö Helsingistä Finnairin reittivuorolla Ay 1431 klo 07.50 Berliiniin, jonne saavutaan Tegelin lentokentälle klo 08.45.  Opas ja bussi ovat ryhmää vastassa lentokentällä.  Ajo suoraan Dresdeniin (180 km), matkalla pysähdys taukopaikassa, jossa mahdollisuus nauttia välipalaa ja kahvia. Majoittuminen 4* hotelliin,4 yötä. Rauhallinen ja miellyttävä hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa, aivan Frauenkirkon ja Neumarkt-aukion tuntumassa, vilkkaalla kävelyalueella, jossa on ravintoloita ja tasokkaita liikkeitä. Useimmat aukiota ympäröivät rakennukset  ovat alkuperäisen mukaisesti barokkiarkkitehtuuria ja kauniin pastellin värisiä.
Jätämme matkalaukut hotelliin (huoneet saadaan varmuudella vasta klo 15.00) ja lähdemme kävellen tutustumiskierrokselle historialliseen vanhaan kaupunkiin. Kävelykierroksen jälkeen nautimme tervetuliaislounaan paikallisessa ravintolassa. Tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat: teatteriaukio ja Saksan kuuluisin oopperatalo Semperoper, Zwinger-palatsi, jossa Saksin hovi August Väkevän aikana piti komeita juhlia, entinen hovikirkko (Hofkirche), Brühlin terassi ja 2005 jälleen vihitty Frauenkirche. Alkuperäiseen asuunsa rakennettu kirkkoa hohtaa upeaa kullan- ja pastellinväristä 1700-luvun barokkia.  Ilta omaa aikaa. Kaupat ja ostosgalleriat ovat klo 20.00/21.00 saakka auki.
       
2.pv 20.5 su Helluntaisunnuntai         Meissenin posliinimanufaktuuri ja viinitilavierailu Saksin viinitiellä 
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla ajamaan Saksin viinitietä ja Elben rantoja pitkin Meissenin suuntaan. Viini- ja posliinikaupunki Meissen on täynnä charmia ja romanttista tunnelmaa, kapeita katuja ja historiallisia rakennuksia. Täydellinen keskiaikainen kaupunkikuva on säilynyt läpi vuosisatojen. Meissen tunnetaan maailmalla ennen kaikkea posliinista. Euroopan ensimmäinen posliini-manufaktuuri perustettiin kaupunkiin 1710, heti sen jälkeen kun posliinin, ns. valkoisen kullan valmistus oli Dresdenissä keksitty. Yli 1000 vuotta sitten perustettua, Dresdeniä vanhempaa Meissenia kutsutaan koko mahtavan Saksin vaaliruhtinas- ja kuningaskunnan kehdoksi, josta alkoi Wettinin ruhtinassuvun yli 800 vuotta kestänyt hallintokausi.
Tutustumme Meissenin posliinimanufaktuurin näytöstyöpajaan ja museoon. Keskellä kallisarvoista posliinia vietämme nautinnollisen tunnin kuunnellen hupaisia ja mielenkiintoisia tarinoita barokkiajalta, ”kolmen kuuman huvijuoman” tulosta Eurooppaan 1700-luvun alussa – eli kahvin, teen ja suklaajuoman – joita myös maistelemme pienten leivonnaisherkkujen kera. Pöytä on luonnollisesti katettu Meissenin posliiniastioilla.

Saksi on Saksan pienin ja pohjoisin viininviljelyalue, jossa viiniä on viljelty 850 vuotta. Arvostetut rypälelajikkeet tuottavat etupäässä hyviä valkoviinejä, mutta myös punaviinejä viljellään. Vanhat kulttuurihistorialliset rakennukset ja rinteillä kasvavat viinitarhat muodostavat aivan erityisen kulttuurimaisemien kokonaisuuden. Vierailemme Saksin vanhimmalla yksityisellä, Prinssi zur Lippen viinitilalla – Schloss Proschwitz. Tutustumme linnaan ja sitä ympäröivään kauniiseen puistoon. Viinirinteen tuntumassa meille kerrotaan, miten ympäristö ja maasto vaikuttavat viinin laatuun, ja mitä rypäleille tapahtuu ennen kuin viini on valmista nautittavaksi. Kuulemme aatelisperhe zur Lippen elämänvaiheista ja alueen viininviljelyn historiasta. Elben laaksossa viljellään eniten seuraavia rypäleitä: Müller-Thurgau, Riesling,  Weißburgunder, Ruländer, Traminer, Spätburgunder, Dornfelder, Regent. Vastapäätä Meissenin Albrechtsburgin linnaa kohoavalla rinteellä maistelemme talon viinejä lounas-buffetin yhteydessä. Päätteksi käymme tutustumassa viinikellariin. Paluu Dresdeniin ja hotelliin.

   
3.pv 21.5.     Helluntaimaanantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikiertoajelulle Dresdenin keskustan ulkopuolisiin Jugendtyylisiin kaupunginosiin. Matkalla poikkeamme myös ”maailman kauneimpaan maitokauppaan” / Pfunds Molkreihin , joka tuntuu olevan kuin suoraan satukirjasta. Palaamme Dresdeniiin ja tutustumme residenssipalatsin aarrekammion museoon Neues Grünes Gewölbe, jossa on näytteillä taidokasta kultasepän työtä 1500- luvulta 1700-luvulle, yhteensä yli 1000 aarretta ja taideteosta. Euroopan loistokkaimpiin lukeutuvan kokoelman jalokivet, arvometallit ja mielikuvitukselliset esineet ällistyttävät: yksi huone on täpötäynnä norsunluuesineitä, toisaalla sädehtivät taas lasi, meripihka, hopea ja jalokivet. Ihmeteltävänä  ovat myös kultainen kahvikalusto ja Intian Suurmogulin kultainen valtaistuin, joka pursuaa satoja pieniä yksityiskohtia koristeinaan timantteja, rubiineja, smaragdeja, safiireja ja helmiä. Yhteinen lounas museokierroksen jälkeen. Iltapäivällä vapaata aikaa.

Klo 19.00 halukkaille esitys Semperoopperassa: Mozartin ooppera Figaron häät. Liput: esim.  1. kat. € 110,00. Lippujen saanti varaustilanteen mukaan.

4.pv ti 22.05.      Laivamatka Elbellä, Pillnizin barokkilinnat ja upeat puutarhat
Aamiainen hotellissa. Lähdemme laivalla Elbe-jokea pitkin Pillnitziin hallitsijoiden kesä-residenssiin. Elben laiva lipuu kauniissa maisemissa Pillnitziin, jossa on kaksi mahtavaa August Väkevän rakennuttamaa barokkilinna. Teemme kierroksen linnan upeissa puutarhoissa, joissa kevätkukinta kauneimmillaan, Elben rannalla. Päivän lounas nautitaan linnaravintolassa. Paluumatka taittuu bussilla takaisin Dresdeniin. Iltapäivällä omaa aikaa, esim. museovierailuihin.

Mahdollisuus osallistua Dresdenin Musiikkijuhlaviikkojen konserttiin:
klo 20.00  Dresdenin uudistettu konserttisali – Kulturpalast:  ”Händel goes wild”
L’Arpeggiata, Händel-konsertti (eri genrejä yhdistelevä hieno barokkijazzyhtye)
Musiikki: Georg Friedrich Händel ja Antonio Vivaldi. Liput:  € 73,00 Kat. 1.

5pv 23.5 ke       Paluumatka Berliinin, kiertoajelua ja omaa aikaa
Aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle  Berliiniin,  jossa vielä n. 2 tunnin kiertoajelu, minkä jälkeen omaa aikaa Kurfürstendamin ja KaDeWe-tavaratalon ympäristössä käydä lounaalla ja ostoksilla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus Tegelin lentokentälle. Lähtö Finnairin reittivuorolla Ay 918 Helsinkiin klo 19.10. Saapuminen Helsinkiin klo 22.00.      

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta.

Matkan hinta:
     1.598 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
     1.973 € / hlö yhden hengen huoneessa
     Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / varaus

Lue ja lisää kommentteja ()