Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
6 vrk
Alk/hlö
1459 €
Costa Bravan patikointi 7.-13.10.2018

Costa Bravan patikointi 7.-13.10.2018

Costa Bravan patikointi 7.-13.10.2018

Costa Brava on Katalonian rannikon pohjoisin osa, 200 km pitkä Välimeren rantaa myötäilevä rannikkoalue. Sen huikaisevat maisemat, vihreä kumpuileva maasto, kalliojyrkänteet, pienet rauhaisat kirkasvetiset poukamat, toinen toistaan viehättävämmät rantakylät ja ennen kaikkea miellyttävä ilmasto ovat kutsuneet vierailijoita kautta aikojen. Maasto on ihanteellinen vaellukseen ja pyöräilyyn, yhteensä 370 km hyvin merkittyjä eritasoisia reittejä risteilee alueella. Päivän vaelluksen aikana voidaan siirtyä metsämaisemasta tai riisiviljelyalueelta viehättävään rauhalliseen kalastajakylän rantapoukamaan, nauttia sisämaan tasangosta ja ihailla Costa Bravalle tyypillisiä jyrkkiä ja kallioisia rantamaisemia.

Alustava matkaohjelma
Sunnuntai 7.10. Helsinki-Barcelona-Begur

Klo 05:40 Finnairin suora lento Barcelonaan, jonne saavutaan klo 08:40. Vastassa on suomalainen matkanjohtaja, Ulla Lipasti. Jatkamme suoraan majoituspaikkaamme Beguriin, jossa saamme aamiaista puutarhassa. Teemme tutustumiskierroksen ympäristöön kävellen. Illallinen.

Maanantai 8.10. Patikointia
Lähdemme kohti Fornellsin rantaa, josta nousemme jyrkkää polkua ylös kukkulalle ihailemaan Aiguablava-laakson mahtavia maisemia. Jatkamme rannikkoa pitkin Sa Tunan poukamaan ja jatkamme edelleen Aiguafredaan. Palaamme hotellille Begurin kylän kautta ja nousemme linnakukkulalle. Piknik-lounas ja illallinen.
Vaelluksen pituus noin 14 km. Vaikeusaste: helppo

Tiistai 9.10. Patikointia
Patikoimme hotellista kohti Begurin kylää. Begurista laskeudumme loivasti alaspäin viettävää tietä ja saavumme Regencosin kautta Palsin keskiaikaiseen kivistä rakennettuun kylään. Jos intoa vielä riittää, kävelemme myös takaisin hotellille. Piknik-lounas ja illallinen.
Vaelluksen pituus noin 13 km/22 km. Vaikeusaste: helppo

Keskiviikko 10.10. Dalin Figueres
Teemme kokopäiväretken taiteilija Salvador Dalin maisemiin. Figueres on Dalin kotikaupunki, jonka teatterin taiteilija sai muuntaa täysin oman mielensä mukaiseksi teostensa näyttelytilaksi, Teatre Museu Daliksi. Museo on yksi maailman merkillisimmistä ja omintakeisimmista taidemuseoista. Jatkamme La Vinyetan viini- ja oliivitilalle, jossa tutustumme DO Empordan alueen viini- ja oliiviöljytuotantoon. Nautimme piknik-lounaan oliivipuiden varjossa viinimaistelun kera. Illallinen.

Torstai 11.10. Patikointia
Lähdemme kohti Calellan rantaa, josta jatkamme rantaviivaa pitkin kauneimpiin kuuluvien lahdenpoukamien, hiekkarantojen ja pisimpään rakentamattoman rannan kautta ohittaen vanhoja kuvauksellisia kalastajakyliä. Piknik-lounas ja illallinen.
Vaelluksen pituus noin 14 km. Vaikeusaste: helppo

Perjantai 12.10. Patikointia
Kuljemme Aiguablavan rantaa Tamariuhun. Jatkamme Faro San Sebastianin kautta Llafranciin ja edelleen Calella Parafrugelliin. Palaamme hotellille osittain sisämaan kautta, osittain samaa rantareittiä.  Piknik-lounas ja illallinen.
Vaelluksen pituus noin 16 km. Vaikeusaste: helppo

Lauantai 13.10. Kotimatka
Finnairin suora lento Barcelonasta Helsinkiin lähtee klo 10:15, jonne saavumme klo 15:05 paikallista aikaa.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Opas Ulla Lipasti
Matkanjohtajana/oppaana toimii Ulla Lipasti, joka on asunut Madridissa vuodesta 1993. Ullalla on pitkä kokemus Espanjasta ja sen lukuisilla  patikointireiteillä kulkemisesta.  Patikointi on rakas harrastus myös vapaa-aikana. Tutuimpia reitteja  ovat Madridin pohjoispuolella sijaitsevan Guadarrama- vuorijonon maastot,  Pyhan Jaakobin tiet Pohjois- Espanjassa, Costa Bravan patikointireitit  ja Sierra Nevadan vuoriston vaihtelevat polut.

Matkan hinta/henkilö:
1.459 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.798 € yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään palvelumaksu 22 € / lasku

 

 

 

Lue ja lisää kommentteja ()