Varauspyyntö

*
Matkan kesto
Matkustajat
Tietoa matkasta
Lentoyhtiö
vapaaehtoisia kenttiä
Muuta tietoa matkasta
vapaaehtoisia kenttiä
Yhteystiedot
1
2
3
4
11 vrk
Alk/hlö
2895 €
Azorit ja Madeira risteillen 17.-27.9.2018

Azorit ja Madeira risteillen 17.-27.9.2018

Azorit ja Madeira risteillen 17.-27.9.2018

Tällä ainutlaatuisella täysihoitoristeilyllä yhdistyvät Azorien henkeäsalpaavan kauniit saaret kraatterijärvineen ja tulivuorineen sekä kukkapuutarhojen koristama Madeira ja hiekkarantojen Porto Santo. Risteily alkaa ja päättyy Lissaboniin, johon myös ehdimme tutustua lyhyellä kiertoajelulla. MS Midnatsolin lipuessa saarten välillä, tarjoutuu loistava tilaisuus bongata valaita ja delfiinejä. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja koko matkan ajan. Varaukset 28.5.18 mennessä.

Alustava matkaohjelma
Maanantai 17.9. Helsinki - Lissabon

Lentoaikataulu:
KL1164  Helsinki-Amsterdam    07:00-08:35
KL1695  Amsterdam-Lissabon 12:35-14:35

Ajamme suoraan Lissabonin satamaan ja astumme laivaan.
Klo 20:00 MS Midnatsol irtoaa Lissabonin satamalaiturista ja risteily kohti Azorien saaria alkaa.

Tiistai-Keskiviikko 18.-19.9. Merellä
Purjehdimme noin 1500 kilometriä kohti Azorien kaunista saariryhmää. Saariryhmään kuuluu yhdeksän saarta, joilla jokaisella on oma erityispiirteensä. Yhteistä näille on luonnonkauneus. Meripäivien aikana on aikaa tutustua laivan tiloihin ja sen tarjoamiin palveluihin, rentoutua, tutustua kanssamatkustajiin sekä kuulla laivan asiantuntijoiden luentoja tulevista vierailukohteista. Luennot ovat englanninkielellä.

Torstai 20.9. São Miguel
Klo 08:00 rantaudumme Ponta Delgadan satamaan. Saavumme ensin Azorien saarista suurimmalle, São Miguelille. Saarta ei turhaan kutsuta ”vihreäksi saareksi” ja sen monimuotoisuus järvineen, vuorineen ja  rantoineen hurmaa. Saaren pääkaupungista Ponta Delgadasta löytyy hyviä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Klo 18:00 matka jatkuu.

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä
Retket varataan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 28.5.

Saarikierros ja Azorien makuja. Saarikierroksen aikana käydään muun muassa Sete Citadesin kraatterijärvellä. Järviä kutsutaan myös kaksoisjärviksi, joista toinen hehkuu vihreää väriä ja toinen sinistä. Retki päättyy hotelli Acores Atlanticon parvekkeelle, jossa nautitaan näkymän lisäksi paikallista viiniä ja juustoja. Hinta 87 €. Retken kesto 3h45min. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää ohjelman ja opastuksen lisäksi viini- ja juustomaistiaiset

Patikointiretki. Patikointireitti yhdistää kaksi kylää Achadinhan ja Salgan ja maisemat vaihtelevat kauniista rantaviivasta vesiputouksiin. Sään salliessa voi matkalla pulahtaa joko mereen tai uima-altaaseen. Patikointiosuus on noin 5 km. Hinta 74 €. Retken kesto noin 5 h. Vaatimustaso: keskitaso.  Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Ananasviljelmät ja Sete Citadesin kraatterijärvi. Retken aluksi käydään tutustumassa ananasviljelmiin ja maistelemassa niistä tehtyjä tuotteita.  Matka jatkuu Sete Citadesin kaksoisjärville, joista toinen hehkuu vihreää toinen sinistä väriä. Hinta 74 €. Retken kesto 3h15min. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää ohjelman ja opastuksen lisäksi ananaslikööri tai – mehumaistiaiset.

Perjantai 21.9. Faial
Klo 08:00 rantaudumme Hortan satamaan. Faial saaren erikoisuuksiin kuuluu saaren keskiosassa sijaitseva kaldera eli tulivuoren romahtamisessa syntynyt kulhon muotoinen muodostuma sekä tuliperäinen Capelinhoksen alue saaren länsirannikolla. Kirkkaalla säällä voi katseen suunnata viereiselle Picon saarelle, jossa 2351 metriä korkea tulivuori Ponta de Pico sijaitsee. Klo 18:00 matka jatkuu.

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä
Retket varataan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 28.5.

Kaldera ja Capelinhos. Saarikierros, jossa nähdään saaren tärkeimmät luonnonihmeet; kaldera eli tulivuoren romahtamisessa syntynyt muodostuma ja Capelinhoksen tuliperäiset laavakentät.  Hinta 74 €. Retken kesto 4h. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Kaldera – vaellus. Patikointiosuus on noin 8 km.  Hinta 68 €. Retken kesto 4h. Vaatimustaso: keskitaso. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Capelinhos ja kasvitieteellinen puutarha. Saarikierroksen aikana käydään Capelinhoksen tuliperäisillä laavakentillä, ihaillaan näkymiä Hortan kaupunkiin ja satamaan sekä käydään ihailemassa kukkaloistoa saaren kasvitieteellisessä puutarhassa. Hinta 87 €. Retken kesto 4h. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen, opastuksen ja sisäänpääsyn kasvitieteelliseen puutarhaan.

Valas ja delfiiniretki. Azorit ovat yksi parhaimpia paikkoja valaiden ja delfiinien bongaamiseen. Retki toteutetaan RIB-veneillä. Hinta 119 €. Retken kesto 3h30min. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää RIB-vene ajelun.

Lauantai 22.9. Terceira
Klo 08:00 rantaudumme Terceiran satamaan. Terceira on asukasluvultaan Azorien toiseksi suurin saari ja siellä sijaitsee Azorien vanhin kaupunki, Angra do Heroismo, jonka vanha keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Klo 14:00 matka jatkuu.

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä
Retket varataan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 28.5.

Terceiran kohokohdat. Saarikierroksella ihaillaan sekä saaren luonnonkauniita maisemia että tutustutaan Azorien vanhimpaan kaupunkiin Angra do Heroismoon.   Hinta 87 €. Retken kesto 4h. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Sunnuntai 23.9. Merellä
Matkalla Madeiran saarelle saamme nauttia taas raikkaassa meri-ilmastossa rentoutuen.

Maanantai 24.9. Madeira
Klo 13:00 rantaudumme Funchalin satamaan. Madeiran upea vehreä saari tunnetaan monenkirjavasta kukkaloistostaan. Jylhä kaunis luonto, idylliset pienet vuoristokylät sekä kauniit puutarhat hurmaavat vierailijan. Klo 22:00 matka jatkuu

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä
Retket varataan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 28.5.

Levada-kävely. Levadat ovat kastelukanavia, joita alettiin rakentaa 1400-luvulla jotta vesi saatiin johdettua sateisemmilta vuoristoalueilta maanviljelysalueille. Näiden kastelukanavien vierellä kulkevat oivasti vaeltamiseen sopivat polut, jotka kulkevat vuoristoisia ja metsäisiä reittejä pitkin, tunneleiden läpi ja vesiputousten lähellä. Kävelyn pituus on noin 5 km. Hinta 62 €. Retken kesto 3h30min. Vaatimustaso: keskitaso. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Cabo Girao-merenrantajyrkänne. Cabo Girao on Euroopan korkein merenrantajyrkänne (580 metriä) ja on nykyisin Madeiran suosituimpia turistinähtävyyksiä. Lasilattiainen näköalatasanne roikkuu kuin tyhjän päällä ja näkymät ovat suurenmoiset niin Funchalin kaupunkiin kuin sitä ympäröivään vuoristoon.  Hinta 74 €. Retken kesto 3h30min. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Illallinen ja kansantanssiesityksiä. Madeiralainen ilta tyypillisessä madeiralaisessa ravintolassa. Hinta 124 €. Retken kesto 3h. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää illallisen viineineen sekä kansantanssiesityksiä.

Monte ja kasvitieteellinen puutarha.  Korkealla rinteellä, Funchalin yläpuolella sijaitseva kasvitieteellinen puutarha on todella kaunis. Siellä on kaikkiaan 2500 kasvilajia ja pieni lintupuisto.   Retkellä käydään myös idyllisessä Monten vuoristokylässä. Hinta 100 €. Retken kesto 3h. Vaatimustaso: keskitaso. Retki sisältää kuljetuksen, opastuksen ja lasin madeiraviiniä.

Eira do Serrado & Monte.  Retki vie Eira do Serrado- näköalapaikalle (1094 metriä), joka sijaitsee vuoren rinteellä, Curral das Freiras eli nunnalaakson yllä. Nunnalaakso on viehättävä, pittoreski pieni kylä keskellä Madeiraa. Tänne Madeiran nunnat vuosisatoja sitten  pakenivat merirosvoja ja asuivat monen sadan vuoden ajan eristäytyneenä muusta saaresta. Retkellä käydään myös Monten pienessä vuoristokylässä. Hinta 99 €. Retken kesto 4h. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen, opastuksen ja lasin madeiraviiniä.

Tiistai 25.9. Porto Santo
Klo 08:00  rantaudumme Porto Santon satamaan. Vajaa 100 km Madeiralta sijaitseva Porto Santon saari on karuhkon kaunis saari,joka ylpeilee 8 kilometriä pitkällä hiekkarannallaan.  Porto Santon keskus on sympaattinen Vila Baleira, n. 5000 asukkaan  pikkukaupunki. Klo 16:00 matka jatkuu.

Lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä
Retket varataan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 28.5.

Porto Santon patikointi. Kävelyosuus on noin 6 km. Hinta 43 €. Retken kesto 3h. Vaatimustaso: keskitaso. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen.

Porto Santo 4x4 Expedition. Vauhdikas ajelu nelivetoautoilla saaren nähtävyyksille ja näköalapaikoille. Tällä kulkupelillä onnistuu pääsy saaren salaisimpiinkin kolkkiin. Hinta 62 €. Retken kesto 3h30min. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen ja opastuksen ja lasin Porto Santo viiniä.

Porto Santon saarikierros.  Saarikierros bussilla, jolla pysähdytään tärkeimmillä paikoilla ihailemaan maisemaa ja vieraillaan saaren pikkukylissä ja museoissa. Hinta 74 €. Retken kesto 5h. Vaatimustaso: helppo. Retki sisältää kuljetuksen, opastuksen, lasin Porto Santo viiniä ja sisäänpääsyliput museoihin.

Keskiviikko 26.9. Merellä
MS Midnatsol lipuu takaisin Lissabonin satamaan

Torstai 27.9. Lissabon ja kotimatka
Klo 08:00 saavumme Lissabonin satamaan. Klo 09:00 aloitamme Lissabonin kiertoajelun. Kierroksella näemme niin historiallista kuin modernia Lissabonia. Lissabon on rakennettu seitsemälle kukkulalle ja sen tunnelma vaihtuu kaupunginosasta toiseen. Kierros on englanninkielinen. Klo 12:00 lounas Lissabonin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa. Klo 13:30 saavumme lentokentälle.
Lentoaikataulu:
KL1696  Lissabon-Amsterdam    15:35-19:35
KL1695  Amsterdam-Helsinki      20:50-00:10+1

HUOM! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Matkan hinta/henkilö:
 2.895 € /hlö jaetussa kahden hengen J-hytissä
 3.041 € /hlö jaetussa kahden hengen N-hytissä
 4.270 € /hlö yhden hengen J-hytissä

Hintoihin lisätään palvelumaksu 22€ / lasku

 

Lue ja lisää kommentteja ()