Matkustusasiakirjat ja viisumit

Matkustusasiakirjat ja viisumit

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja.

Yleisten valmismatkaehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. CWT Kaleva Travel ei vastaa mahdollisista seurauksista, mikäli asiakkaalla ei ole voimassa olevaa passia(matkustusasiakirjaa) tai viisumia. Tarkista myös, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät. 26.6.2012 lähtien kaikilla alle 18-vuotiailla matkustajilla on oltava oma passi.

Tarkista passin voimassaoloaika. Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä. Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.
 

Viisumit

Tarkista ajoissa tarvitaanko matkakohteeseesi viisumia, sillä kaikkia viisumeja ei myönnetä Suomessa, vaan passi ja muut asiakirjat pitää lähettää muualle. Viisuminhankinnassa voit olla yhteydessä CWT Kaleva Travelin yhteistyökumppaniin Visumserviceen tai suoraan kohdemaan konsulaattiin.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, pyydämme ystävällisesti tarkistamaan mahdollisen viisumin tarpeen lähetystöstä/konsulaatista.
If you are not a Finnish citizen please note that you may need a visa. You will need to check your visa requirements from the Embassy. Please note also the possible need for a transit visa.

Henkilökortti

Myös henkilökortilla voi matkustaa. Katso lista maista, joissa kuvallinen henkilökortti käy virallisesta matkadokumentistä.

Yhdysvallat
Tietoa USA:n passi- ja maahantulomääräyksistä