New Yorkin parhaat ruoka-autot

© Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 1/2013

 

Thompson Hotels on listannut joukon New Yorkin parhaita ruoka-autoja alati kasvavasta tarjonnasta. Lennossa syönti on paikallinen tapa, jota jokaisen kaupungissa vierailevan on ainakin kertaalleen kokeiltava. Onneksi ruoka on yleensä maukasta ja kaupungin hintatasoon suhteutettuna myös järkevän hintaista. Tässä Katie Winterin, Thompson Hotelsin "food truck conciergen", omat suosikit aamiaisesta burritoihin, dumplingeihin, vohveleihin ja jäätelösandwicheihin

Ruoka-autot kerääntyvät usein samoihin, tiettyihin paikkoihin. Esimerkkinä Long Island City, jonka ruoka-autoalueen (43-29 Crescent Street, Queens) täyttävät samat myyjät joka päivä. Brooklynissä ykkönen on Smorgasburgin ruokatori (www.smorgasburg.com) ja kokeilemisen arvoisia ovat myös Red Hook Lobster Pound (www.redhooklobsterpound.com) ja Lumpia Shack (www.lumpia-shack.com). Manhattanilla kolmen korttelin matkan kulkeminen törmäämättä ruoka-autoon on jo taitolaji. Parhaat paikat - ja niitä on paljon - löytyvät kuitenkin Union Squarelta ja Financial Districtiltä, Water Streetin ja Wall Streetin tuntumasta.

SoHo on aina yhtä suositun Calexicon kotipaikka (www.calexicocart.com), Wooster Streetin ja Prince Streetin kulmauksessa. Katie käy siellä vähintään kerran kuukaudessa ja tilaa aina mustapapuburriton, joka on saatavilla myös ekstratulisena. Mexique (www.mexicue.com) tarjoilee tavallisia burritoja ja tacoja, mutta todella hyvin valmistettuina.

New Yorkissa ruoka kansainvälistä. Runsaimmin tarjolla on välimerellistä, meksikolaista, korealaista, japanilaista ja kiinalaista ruokaa.

Katien suosikki aamupalalle on Cinnamon Snail (www.cinnamonsnail.com), terveellistä ruokaa tarjoileva vegaanipaikka. Aamiaisburritossa on tofukokkelia, avokadoa ja papuja. Myös paikan leivonnaiset ovat erityisen maukkaita.

Taim (www.taimfalafel.com) on Lähi-idän ruokaa tarjoileva vaunu, joka tunnetaan falafel-leivästään: falafeliä, taboulehia, tzatzikia ja hummusta pitaleivässä. Kaupungin paras falafel, josta voi nauttia myös paikan ravintolassa West Villagessa.

Korilla BBQ (www.korillabbq.com) on tunnettu grillilihan lisäksi hyvistä kasvislisukkeistaan. Erinomaista korealaista BBQ-ruokaa.

Kuudella dollarilla irtoaa kuusi dumpling-mykyä Rickshae Dumpling Barista (www.rickshawdumplings.com): possua, kanaa ja kasviksia, kaikki kastikkeen kera tarjoiltuina.

Coolhaus (www.eatcoolhaus.com) on jälkkäripaikka, joka tekee uskomattomia jäätelösandwicheja. Myös Van Leeuwenin (www.vanleeuwenicecrem.com) minttujäätelö ansaitsee tulla mainituksi. Sitä saa myös talvella. Wafels and

Dinges on erikoistunut belgialaistyyppisiin vohveleihin. Katie tilaa perusvohvelin tomusokerilla, mutta sen päälle saa halutessaan myös jäätelöä tai suklaata.