10 matkan arvoista ravintolaa

© Traveller 3/2013 Teksti: Päivi Lappi, Kuvat: The Lighthouse Restaurant

Ruoka on matkalla keskeinen elementti - sen huipennus tai pettymysten aiheuttaja, tapauksesta riippuen. Varmoja valintoja arvostaville tässä lyhyt esittely kymmenestä paikasta, joita kannattaa kokeilla, jos näissä kaupungeissa vierailee. Ja toki niitä kaikkia pidetään jo yksinäänkin matkan arvoisina.

Coyaba Restaurant, Turks & Caicos
Tasoa, tyyliä ja erinomainen merenantimien menu. Loisteliaita jälkiruokia.

Benu, San Francisco
Benu nousi ennätysajassa tunnustetuksi huippuravintolaksi. Hienostunut ruokalista ja hyvin valmistettua ruokaa, pääosissa liha, tuorepasta ja risotot. Juustopöytä ansaitsee erityismaininnan.

Coyaba Restaurant, Turks & Caicos
Tasoa, tyyliä ja erinomainen merenantimien menu. Loisteliaita jälkiruokia.

La Colombe, Kapkaupunki
La Colomben keittiömestari, lukuisia kertoja palkittu Scot Kirton, loihtii keskellä kaunista viinitarhaa, suihkulähteen äärellä ranskalaisia herkkuja aasialaisella vivahteella.

Daniel, New York
Pitkä ja vaikuttava viinilista erottaa Danielin muista New Yorkin hienoista ravintoloista. Paikka on pieni ja melko hintava, mutta ehdottomasti visiitin arvoinen.

The Lighthouse Restaurant, Malediivit
Sijainti meren päällisellä terassilla avaa upeat näkymät siniselle valtamerelle. Ruokalista ei kalpene niiden rinnalla. Paino suussa sulavilla kala- ja äyriäisruoilla.

Toro Toro, Dubai
Häkellyttävä sisustus ja menu sen mukaan. Suosittu ja erikoinen. Kokeile ehdottomasti kaikkia kolmea ruokalajia eli älä mene paikalle täydellä vatsalla.

The Meat Company, Abu Dhabi
Abu Dhabin kestosuosikki. Erinomaisia liharuokia houkuttelevin lisukkein. Yksinkertaista, mutta – tai siksi - herkullista.

The Tasting Room, Franschhoeck, Etelä-Afrikka
Vaikuttava ja houkutteleva ruokalista rohkaisee vieraita valitsemaan ja kokeilemaan monia herkkuja. Nautintoa täydentää kattava viinilista.

Aquara Restaurant, Dubai
Näköala pilvenpiirtäjien suuntaan on ikimuistoinen ja ruoka- sekä viinilista samaa tasoa.

The Lighthouse Restaurant Malediivit